Genåbning af Den Blå Bro udskydes i tre uger

Broen skulle være åbnet 1. oktober, men det bliver nu udskudt

Der har været lukket for cyklister og gående over den gamle jernbanebro over Gudenåen i nogle måneder. Grunden til det er, at broen skal renoveres, da den flere steder er rusten. 

Og nu melder Randers Kommune, at genåbningen af Den Blå Bro må vente lidt endnu, broen er nemlig flere steder mere rusten, end kommunen havde forventet. 

- Renoveringen har desværre taget lidt længere tid end beregnet, fordi stålet i de bærende elementer var mere rusten, end vi havde forventet, forklarer Kjeld Kristensen, der er ingeniør ved Veje- og Trafik i Randers Kommune, i en pressemeddelelse. 

Læs også Den Blå Bro lukkes ned i fem måneder

Broen skulle være blevet åbnet 1. oktober, men det er altså nu blevet rykket til den 25. oktober i stedet. Men så sørger kommunen til gengæld for lidt ekstra service til dem, der krydser den over 100 år gamle bro på førstedagen. Der vil nemlig være morgenmad til cyklister og fodgængere, og byens cykelhandlere står også klar. 

- Vi ser frem til, at broen åbner igen. Derfor vil vi gerne give lidt ekstra service til alle cyklister på åbningsdagen. Vi håber selvfølgelig, at den renoverede bro vil motivere flere til at træde i pedalerne også i den mørke tid,  siger Henrik Falkenfleth fra cykelforretningen Cykler og Fritid i Randers.

Han står klar til at forkæle cyklister med ekstra service den 25. oktober.