Gemte gevær i lejlighed: 41-årig idømt flere års fængsel

En 41-årig mand er i dag blev idømt 2,5 års ubetinget fængsel for besiddelse af et oversavet jagtgevær samt narko i sin lejlighed i Randers.

Da Østjyllands Politis specialpatrulje sidste år dukkede op hos en 41-årig på en adresse i Randers, gjorde de sig et usædvanligt fund.

I lejligheden i Randers fandt politiet udover amfetamin også et oversavet jagtgevær samt flere telefoner. På en af telefonerne blev der fundet beskeder fra den 41-årige, hvor han truede en 36-årig mand ved at skrive, at han havde et gevær, der altid var ladt.

Besøget fandt sted efter, at politiet havde fået et tip om, at der var narko på adressen.

I dag faldt der dom i sagen ved Retten i Randers, hvor den 41-årige blev idømt to et halvt års ubetinget fængsel for at have gemt et oversavet jagtgevær.

Han blev desuden dømt for trusler og besiddelse af knap 200 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse.

Fuldt funktionsdygtigt gevær

I retssagen blev der lagt vægt på de truende beskeder.

- Det er selvfølgelig skærpende, at han sendte trusler med henvisning til geværet, siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Jakob Beyer, i pressemeddelelse.

Den 41-årige forklarede, at han ikke mente, at geværet var funktionsdygtigt. Men den påstand blev manet til jorden af politiets tekniske undersøgelser.

- Der var ikke patroner i våbnet, men det var fuldt funktionsdygtigt, og straffen er som udgangspunkt mindst to års ubetinget fængsel, når man som den 41-årige er i besiddelse af et skydevåben i hjemmet uden ammunition, siger Jakob Beyer i en pressemeddelelse.

Den 41-årige nægtede sig skyldig ved dagens retsmøde og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i december sidste år. Det vil han fortsætte med, indtil han skal afsone sin straf. 

Lignende sag i Aarhus

Det er ikke mere end tre uger siden, at Retten i Aarhus behandlede en lignende sag. Her havde Østjyllands Politi fundet et skarpladt gevær i en 46-årig mands hjem i Aarhus V.

Sagen endte med at koste den 46-årige en dom på to år og tre måneder, som han straks ankede.

20201014-131336-A-1920x1277we

Regn, slud og snevejr over Danmark - her er der størst risiko for sne

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Lige nu
mink minkfarm bure bur

liveblog Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink