Fuhr går til ombudsmanden i sag om plejefamiliers lønnedgang

Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen vil have Folketingets Ombudsmand til at stoppe planlagte lønnedgange for plejefamilier

01:08

Randers Kommune er kommet i vælten for dens planer om at skære plejefamilier i løn. TV 2 Østjylland har tidl. kunnet fortælle, hvordan nogle familier står til at miste op mod 20.000 kr. for deres job som plejere. Det får nu Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen til at inddrage Folketingets Ombudsmand i sagen.

- Jeg er gået til ombudsmanden, fordi man er gået ud og sagt til plejefamilierne, at hvis de ikke sluger den her lønnedgang, så bliver de fjernet fra jobbet. Det mener jeg viser, at Randers Kommune prioriterer kortsigtet sparehensyn over langvarige hensyn til børns ve og vel. Det er i strid med loven, siger Kasper Fuhr Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Randers Kommune indrømmer fejl efter kritik

Han håber, at henvendelsen til ombudsmanden vil ændre kommunens planer.

- Mit håb er, at ombudsmanden kommer med en udtalelse, der får Randers Kommune til at stoppe det her. Konsekvensen af lønnedgangen for plejefamilierne bliver, at mange plejere siger stop, og jeg frygter, at vi i fremtiden får svært ved at rekruttere dygtige plejefamilier, lyder det fra Kasper Fuhr Christensen.

Hvis det ender med udskiftning af en hel masse plejefamilier, så vil det ramme børnene, mener byrådsmedlemmet.

- Hvis børnene skal flyttes rundt, så er det altid skidt. De brydes op i deres trygge miljø, siger han.

Du kan se hele interviewet med Kasper Fuhr Christensen øverst på siden.