Frivillige skaber livsglæde

Ældre nyder godt af gratis hænder

Genrefoto.

Timerne kan være lange, når man bor på et ældrecenter. Men frivillige gør timerne lysere for de ældre.

På Ældrecentret Dragonparken i Randers nyder de ældre godt af frivillige personer med fritid på hånden. Den bruger de nemlig i selskab med beboerne, som ser det som et lyspunkt at sidde til fællesspisning med nogle, der gider bruge tid på dem.

- Det er nogle hyggelige og dejlige aftener. Det er flot, at de står og laver al den mad til os, og så smager det pragtfuldt, fuldstændig ligesom det, jeg selv ville lave, siger Betty Andersen om de fællesspisninger, der bliver arrangeret af frivillige hjælpere.

For et år siden var der ingen frivillige på ældrecentret, men siden da er der løbet meget vand under broen. I september 2012 startede randers Kommune projekt 'Frivillige og Trivsel', og det gav pote. Nu kan man brøste sig af tre frivilligkoordinatorer og et atsørre antal frivilligguider rundt omkring på ældrecentrene.

På ældrecentret Dragonparken er der nu 11 frivillige, som de ældre kan snakke, spise og hygge med. Men  de hjælper med meget andet. det kan være alt fra indkøb, gå i banken eller ledsage den ældre til lægen.

- Jeg gør det af nysgerrighed. Det er rart at komme tilbage på sin tidligere arbejdsplads og hilse på tidligere kolleger og beboerne, og se at tingene er, som de skal være, siger tidligere medarbejder, men nu frivillig, Lilli Schou.