Frivillige kræfter sikrer det gode naboskab

Frivillige var blandt drivkræfterne bag arrangementer i Randers og Hinnerup

02:24

Der er tilsyneladende en hel del østjyder, der gerne kvit og frit river en dag ud af kalenderen for at bakke op om fællesskabet i lokalområdet.

Lørdag var frivillige østjyder blandt drivkræfterne bag to forskellige arrangementer i henholdsvis Jennumparken i Randers samt i Hinnerup.

I Jennumparken i Randers har beboerne mange forskellige nationaliteter. Alle områdets beboere var inviteret til sommerfest, hvor børnene blandt andet havde mulighed for at hoppe på hoppeborg, vælte dåser eller snitte i træ.

SE OGSÅ: Veteranhjem mangler frivillige: Døgnbemanding umuligt

For vovehalsene var der desuden opstillet en rodeotyr, som blev styret af en af de i alt 30 frivillige, Jesper Schmidt. Ifølge ham er det nødvendigt, at frivillige træder til, hvis det skal være muligt at samle områdets beboere til arrangementer som fx en sommerfest.

- Det betyder, at det kan løbe rundt. Vi kan få besat de forskellige steder, hvor der skal være frivillige, forklarer han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Frivillige har selv renoveret den lokale skole i Hylke

Også i Hinnerup var det frivillige, der trak læsset, da det lokale kulturhus slog dørene op til en kulturdag med etnisk musik, sang og dans.

Ifølge præsten Afonso Waco, der selv har flygtningebaggrund, er arrangementer som dette med til at binde bro mellem de forskellige kulturer.

- Det er kun på den måde, kulturer udvikler sig. Hvis man lukker sig om sig selv, er der ingen udvikling. Hvis man derimod får indtryk fra andre sider, så udvikler man sig, forklarer Afonso Waco.

Hør mere om de frivilliges indsats i videoen øverst i artiklen. 

Fra sommerfesten i Jennumparken i Randers.