Frisør: Vi er booket totalt op

Mens myndighederne regner på en mulig genåbning af dele af samfundet, stiger både henvendelser og bookinger hos de østjyske frisører, der også selv håber på at være en del af genåbningen.

I 53 år har frisør Poul Meineche stået med saksen og kunden foran spejlet. Men hans 18 saloner lukkede - det har de været siden den 20. december. Og lige nu mærker de ellers tomme frisørsaloner et ekstra stort pres – folk vil klippes.

- Vi er helt overbooket allerede nu. Og der er masser af kunder, der ringer og høre, om ikke vi kan lave undtagelser, siger frisør Poul Meineche, fra frisørkæden Poul M, der understreger, at det gør de ikke.

Regeringen vil indenfor kort tid fortælle om næste trin af en gradvis genåbning af Danmark. En genåbning, som mange frisører står klar til at være en del af. Det gælder også Poul Meineche, der med sine 53 år på bagen som frisør godt kan mærke presset.

- Nedlukningen tærer efterhånden hårdt på psyken og på økonomien. Er vi købt eller solgt? Vi står og tripper, og meget spændt hvem og hvad, der får lov til at åbne op, siger han.

Det store pres har de seneste dage taget til i takt med, at snakken om en marts-genåbning fylder i samfundsdebatten.

- Folk går jo og venter. Så snart vi åbner, så er der totalt booket med kunder, siger Poul Meineche.

Frisørerne kan sagtens håndtere genåbningen

Poul Meineche er kædechef i frisørkæden Poul M, der har 18 frisørsaloner fordelt over hele landet. Her håber de på en genåbning gerne i marts. Han mener, at frisørerne sagtens kan håndtere smitterisikoen.

- Corona er ikke noget, som vi skal spøge med, og vi skal huske at passe på og holde afstand, men det kan vi godt. Vi er kun interesseret i at passe på hinanden, siger Poul Meineche.

Poul Meineche henviser til tiden mellem maj måned og frem til julen, hvor frisørerne, ifølge ham, uden problemer kunne balancere mellem god afstand og stadig give en god service.

- Det gik jo fint. Vi lukkede jo ikke ret mange ind ad gangen, vi fjernede hver anden stol, og vi sørgede for at have god afstand. Det kan vi sagtens gøre igen, siger han.

Lige nu er flere kommuner i Region Syddanmark ramt hårdt – her har Poul M også saloner. Her giver det god mening, at forsat holde lukket indtil smittetallene er ned.

Regeringen vil onsdag melde ud, om restriktioner kan lempes.


I forbindelse med genåbningen sidste forår besøgte TV2 Østjylland Poul Meineche i salonen i Randers: 

Klippet er fra den 17. april 2020, hvor første genåbning blev annonceret.
Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

legeplads sandkasse

Trods mistrivsel blandt busbørn: 48 kommende skoleelever tvinges væk fra den lokale skole

090321 kvæg sulter 19 (1)

Østjyllands Politi sigter Naturstyrelsen for brud på dyrevelfærdsloven

SAS fly

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner