Frank ramt af tragedie: Alligevel tænder han byens julelys

En tradition på en villavej i Randers bliver i år holdt ved lige, selvom manden bag i første omgang havde tænkt sig at droppe den

02:02

I 15 år har naboer, familie og venner været samlet 1. søndag i advent ved Frank Poulsens hus i Randers-bydelen Romalt. Det har de for at blive betaget af stedets imponerende juleudsmykning med flere tusind pærer og en hel masse andre juleting. I år er dog anderledes.

Faktisk havde Frank Poulsen ikke tænkt sig at lave noget i år, for der mangler en hel særlig person, der plejer at være en lige så vigtig del af udsmykningen som ham.

- Jeg havde ikke tænkt mig at lave noget i år, fordi min kone Bente døde for seks uger siden af kræft. Men jeg kunne ligesom forstå, at der var flere, som tænkte, at det var umuligt, og det kunne jeg ikke, for det var en tradition, siger Frank Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Nisser og julepynt indtog det gamle sygehus i Odder

Så traditionen tro var op mod 100 juleelskere i dag samlet til gløgg, æbleskiver og det magiske øjeblik, hvor udsmykningen blev afsløret foran Franks hus.

- Det er vejens samlingspunkt, hvor folk mødes. Det er godt, at det holdes ved lige, fortæller naboen Mia Holmberg.

Hun så ud til at blive bakket op i den opfattelse, for julearrangementet var om end bedre besøgt end nogensinde før denne søndag.

- Jeg tror, at Bente synes, at det her var det rigtige at gøre, lyder det da også fra Frank Poulsen.

Du kan se mere fra gaden i Romalt i indslaget øverst i artiklen.  

02:05

VIDEO: Et andet sted i Østjylland - på Fredensgade i Hinnerup - er det en fast tradtion med julelys i en endnu større skala end i Romalt. Se mere i tilbageblikket her. 

Luk video