Forventer et stærkt Viborg-hold

Træner Ulrik Kirkely forventer at se et stærkt Viborg HK-hold i DM-kvartfinalen

Håndboldklubben Randers HK er forberedt på en hård fysisk kamp, når holdet onsdag aften tager imod Viborg HK i den første af to DM-kvartfinaler i Boxer Dameligaen.

Det fortæller Randers-cheftræner Ulrik Kirkely.

- Det er rigtig vigtigt, at vi kan modstå det fysiske pres og spil, som Viborg praktiserer. De har mange spillere, der bruger fysikken i begge ender af banen.

- Vi skal kunne spille lige op med dem i vores forsvar. Og så skal vi kunne noget i mand-mod-mand spillet i den anden ende. Det handler om at få lagt trykket i angrebet på de rigtige tidspunkter, og vi skal spille med temposkift.

- Mod Viborgs rutinerede spillere, der spiller internationalt, er man nødt til at spille i forskellige rytmer, ellers bliver det for nemt for dem, siger Ulrik Kirkely.

Viborg-holdet er hårdt plaget af skader, og klubben endte noget uvant kun på en fjerdeplads i grundspillet.

Ulrik Kirkely lader sig dog ikke narre til at tro, at hans hold skal på nogen nem opgave.

- Selvom de har en smal trup, så er det verdensklassespillere, de har tilbage. Dem kyser man ikke bare. Det bliver en kæmpe opgave at besejre Viborg over to kampe, siger han.

Se: Randers tabte første kvartfinale

Randers HK må undvære højrefløjen Gitte Andersen, mens der længe har været tvivl om stregspilleren Kathrine Heindahl. Hun måtte melde afbud til A-landsholdet i Golden League-turneringen i sidste uge.

- Måske kan hun spille nu, men vi skal huske, at det bliver afgjort over to kampe. Så vi skal tænke os rigtig godt om i forhold til, hvordan vi bruger hende, siger Ulrik Kirkely.

Den tidligere assisterende træner for A-landsholdet blev hentet ind som Randers-træner midt i februar, da klubben fyrede træner Mads Brandt.

Med to sejre i de fire sidste kampe lykkedes det akkurat at sikre den sjetteplads, der gav adgang til slutspillet.

- Spillerne har virkelig taget mine tanker og idéer til sig, og de arbejder benhårdt i træningslokalet.

- Vi har haft utroligt meget fokus på os selv i de fire kampe, jeg har været med. Det har været grundstenen, at vi har kunnet løfte vores eget spil. Kan vi det, kan vi spille op med de fleste.

- Vi har meget fokus på at spille med et godt struktureret angrebsspil. Det har vi lagt meget energi i, og det synes jeg også, at vi har vist. Det handler om at være skarpere kontramæssigt og få sat angrebsspillet ordentligt op, siger Ulrik Kirkely.

Kampen mellem Randers HK og Viborg HK begynder onsdag klokken 19.30. Der er returkamp i Viborg om fire dage.