Forsvarer til pædofilidømt: Min klient er lettet

En 49-årig mand fra Randers er blevet idømt syv års fængsel i grov pædofilisag. Ifølge forsvareren er den dømte lettet over sagens udfald

04:33

Den 49-årige Torben Kjærhus Larsen fra Randers blev i dag idømt syv års fængsel i en af de største pædofilisager nogensinde herhjemme.

Den dømte var ikke selv til stede ved domafsigelsen ved Vestre Landsret i Viborg i dag, hvor hans dom fra byretten i foråret blev skærpet fra seks til syv år.

Læs også Skærpet straf: Syv års fængsel til pædofilidømt

Ifølge Mikkel Cramer, som er forsvarer i sagen, er den 49-årige på trods af en skærpet dom tilfreds og lettet over sagens udfald.

- Min klient er selvfølgelig ikke glad for at have fået et års ekstra fængsel, men på den anden side er han lettet over, at han er blevet frifundet for påstanden om forvaring og frifundet for et meget alvorligt forhold om indsmugling af et spædbarn fra Rumænien, siger Mikkel Cramer.

Læs også Anklager i pædofilisag: Det bliver ikke grovere

Fem af de i alt seks dommere i landsretten i dag stemte for at skærpe byrettens straf fra seks til syv år. Den sidste dommer mente, at seks år var nok. Straffen kan ankes til højesteretten nu, men hverken anklager eller forsvarer har meldt ud, om det skal ske. 

Anklageren ønskede at få Torben Kjærhus Larsen idømt en forvaringsdom, men det blev altså til i alt syv års fængsel. Anklager Dorte Amtoft Sørensen er dog tilfreds med udfaldet på trods af, at det ikke blev til mere.

- Vi er selvfølgelige tilfredse med, at man i landsretten har vurderet, at dommen skulle skærpes. Vi kan konkludere, at byretten og landsretten har vurderet sagen på samme måde. Dog har landsretten vurderet, at alvoren og grovheden af sagen er dét mere alvorlig. Og det er vi tilfredse med, siger Dorte Amtoft Sørensen, Senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg.