Forsvarer: Seks års fængsel er lang tid

En 48-årig mand er idømt seks års fængsel i pædofilisag fra Randers

02:22

1 af 2

Fredag eftermiddag blev en 48-årig mand fra Randers, Torben Kjærhus Larsen, idømt seks års fængsel i en af danmarkshistoriens største sager om pædofili.

Forsvareren, Søren Salomonsen, fortæller, at han nu sammen med sin klient skal nærlæse dommen. Og først derefter ved han, om de vil anke den.

- Seks års fængsel er taget til efterretning. Nu har vi taget 14 dages betænkningstid, og nu skal vi have lejlighed til at gennemgå dommen i fællesskab, siger Søren Salomonsen, der understreger, at Torben Kjærhus Larsen blev frifundet for nogle af anklagepunkterne.

Det gælder blandt andet forholdet om at ville købe et spædbarn i Rumænien.

Afgørelse: 48-årig mand får seks års fængsel for pædofili

- Der var lagt op til en forvaringsdom fra anklagemyndighedens side, og det er jo sådan, at dommen er en delvis frifindelse på nogle af de betydelige punkter i sagen, og det er jo også en overvejelse, man har lavet i forbindelse med afsigelse af dommen på de seks år, siger Søren Salomonsen.

'Rystet i et vist omfang'

Anklageren gik efter forvaring, en tidsubestemt sanktion, som idømmes særligt farlige forbrydere, men sådan blev det ikke, og det er Søren Salomonsen tilfreds med.

Han fortæller, at hans klient var en smule mærket af dommen.

Råd: Pædofili-tiltalt er til fare for andre

- Han (Torben Kjærhus Larsen, red.) var af gode grunde rystet i et vist omfang, fordi seks år er lang tid. Selvfølgelig har han haft det her med forvaring i baghovedet, men seks år er en lang straf. Specielt i det omfang, at han bliver frifundet i meget af det, som han har nægtet i den rejste tiltale, så derfor er han selvfølgelig en smule påvirket af seks år, for det er lang tid, siger Søren Salomonsen.

Sagen har verseret ved Retten i Randers siden oktober sidste år, og der har været 20 retsmøder og afhøring af op mod 20 vidner, indtil der i dag, fredag, blev afsagt dom i sagen.

I videoen øverst på siden kan du se interviewet med Søren Salomonsen.