Første kontrakt i Randers HH

Håndboldklub forbereder sig på en mulig fremtid i den bedste liga

Foto: Hans Carstens

Underskrivelse af en kontrakt er efterhånden hverdag i mange sportsklubber, men ikke hos herrerne i Randers HH.

Den randrusianske håndboldklub spiller i 1. division og har indtil for nyligt kun bestået af ulønnede, frivillige spillere.

I dag er der blevet ændret ved det faktum. Randers HH har fået kontrakt på den 19-årige Jacob Lassen, som klubben betegner som lidt af et stortalent.

- Vi har brugt rigtig meget tid på at bygge spillere som Jacob Lassen op. Derfor vil vi være ærgerlig, hvis der pludselig kom en klub og købte ham. Nu har vi fået mulighed for at give lidt igen, siger Claus Christensen, som er formand for Randers HH Talent, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kontrakten er klubbens første nogensinde og er blevet muliggjort, fordi klubben er blevet godkendt som kontraktklub af Dansk Håndbold Forbund.

Tror på oprykning

For at kunne blive kontraktklub har Randers HH stiftet et aktieselskab og har nu en kapital på en halv million kroner. Der er desuden blevet stiftet en bestyrelse.

Ifølge Claus Christensen er kontrakter en nødvendighed, hvis klubben skal klare sig godt. I øjeblikket sigter Randers HH mod en fremtid i Herre Håndbold Ligaen, og derfor kan det ikke udelukkes, at der er flere kontrakter på vej:

- Den går ikke længere. Man kan ikke udelukkende have et amatørhold, hvis man vil spille i landets bedste liga, siger Claus Christensen.

Han fortsætter:

- Der er stor optimisme i klubben og blandt spillerne. Folk tror på det her. Vi er selvfølgelig også realistiske. Vi ved godt, at chancerne ikke er 50-50, men nok nærmere 60-40 eller 80-20, siger han.

Om en oprykning bliver en realitet for Randers HH, skal afgøres i to oprykningskampe.