Forsøgte at køre fra politiet på løbehjul - løbet op af betjent

En mand kørte uden den lovpligtige cykelhjelm på et el-løbehjul. Da politiet forsøgte at komme i kontakt med ham, viste det sig, at han havde mere på samvittigheden.

En patrulje fik tirsdag klokken 15.07 øje på en mand, der kom kørende på et el-løbehjul på Nørrebrogade i Randers.

Betjentene kørte op til ham, fordi han ikke havde den lovpligtige hjelm på.

Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Ifølge politiet aktiverede patruljen kortvarigt horn og lygter for at gøre ham opmærksom på, at han skulle standse.

Det fik dog manden til at accelerere og køre væk fra politiet i retning af violvej. Her smed han løbehjulet midt på gaden og fortsatte til fods gennem en åbenstående garage. En betjent satte efter ham til fods, og jagtede ham gennem tre villahaver og ud på Solsikkevej. Her smed manden en lille pose fra sig, umiddelbart inden han blev indhentet og anholdt.

Ifølge politiet erkendte den 23-årige mand, at posen var hans, og at indholdet var amfetamin. Derfor blev han sigtet for både narkobesiddelse, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, og for at have kørt uden cykelhjelm på et el-løbehjul.

Den 23-årige oplyste, at han havde taget løbehjulet fra en kammerat, men at han ikke vidste, hvem det tilhørte. Betjentene tog derfor løbehjulet med på stationen til nærmere undersøgelse.

Betjentene besøgte efterfølgende den 23-åriges bopæl i Randers NØ, hvor de undersøgte, om der også befandt sig narkotika der.

Her fandt betjentene angiveligt en mindre mængde hash i et køkkenskab, hvilket gav den 23-årige endnu en sigtelse for besiddelse af narkotika.