Forslag til ny bro i Randers: Private investorer skal betale

Private investorer skal betale for ny bro. Til gengæld skal det være en betalingsbro

01:57

En ny bro, der skal lette presset på trafikken i Randers, er måske snart på vej til området. I hvert fald hvis det står til transportministeren, som vil have private investorer med ind i projektet.

- Nu har man talt om OPP-projekter (Offentlig-Privat Partnerskab, red.) i mange år, og det er aldrig rigtig blevet til noget, og derfor har jeg tænkt mig, at nu skal vi prøve at have noget mere kød og blod på de her projekter, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Læs også Randers kan få to nye broer

I Randers Kommune er der opbakning til transportministerens forslag fra borgmesteren, der godt kan se idéen i private investorer. 

- Det er jo en bro, vi har talt om længe. Østbroen vil skabe enorm vækst og muligheder for vores nordøstlige del af kommunen, og den har vi drøftet i rigtig mange år, det har hele tiden været tanken, at det skulle være en delvis betalingsbro. Det kunne være rigtig spændende, hvis nogen vil være med i den her, siger borgmester i Randers Kommune Claus Omann Jensen (V). 

Læs også Minister ser positivt på bro

For at gøre det attraktivt for private investorer at kaste penge i projektet er det idéen, at bilister skal betale for at køre over broen. Det vil dog nok reducere antallet af bilister på broen.  

- Vi beregner, at der vil køre 12.000 bilister på broen, hvis ikke man kræver betaling, det er klart, at når man indfører betaling, så bliver det tal lavere, og der regner vi med, at hvis man indfører en betaling svarende til 12 kroner for private biler og 25 kroner for lastbiler, så vil trafiktallet være omkring 5.500 trafikanter på den nye bro, siger vejchef i Randers Kommune Rune Asmussen.

Du kan se hele indslaget om broforslaget øverst i artiklen