Forsker: Det kan skade Omann

Venstre og DFs planer om omkonstituering kan få konsekvenser for Randers-borgmester

02:16

1 af 2

Borgmester Claus Omann Jensen kan få det mere end almindeligt svært i denne byrådsperiode efter, at det er kommet frem, at hans parti Venstre sammen med Dansk Folkeparti vil lave en ny konstueringsaftale.

Det vurderer kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Se også: Ny konstituering i Randers

De to partier meddelte i går, at de er opsat på at gå videre med planerne om at indgå en ny aftale, som kan skubbe tre udvalgsformænd af posten.

Netop denne manøvre kan i sidste ende ramme Claus Omann Jensen. Den ene af udvalgsformandene, Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten, har nemlig i sinde at klage til Statsforvaltningen over, at partierne vil fjerne ham og de to andre udvalgsformænd fra deres poster.

- Man får først og fremmest ballade ud af det her, fordi de personer, der bliver skubbet væk fra de her magtfulde poster, de vil jo prøve at gøre livet surt for borgmesteren, siger Roger Buch til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det kan komme til at skade ham (Claus Omann Jensen, red.) rigtig meget.

Kasper Fuhr Christensens pointe er, at Venstre og Dansk Folkepartis beslutning om at fjerne de tre udvalgsformænd kan være i strid med Styrelsesloven.

Loven foreskriver ifølge Fuhr Christensen, at man ikke må gennemføre omrokeringer med det formål at begrænse folk på bestemte sagsområder.

Hvor ender det her henne?

- Jamen, det ender med, at man klager, og det ender med, at Statsforvaltningen ikke kan gøre noget i forhold til de beslutninger, der bliver truffet i Randers Byråd.

Du kan høre hele Roger Buchs vurdering af sagen i videoen øverst i artiklen.