Forkert mand anholdt: DNA-spor ledte politiet videre til 25-årig

En 25-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for forsøg på røveri i Randers - tidligere har en 39-årig mand været anholdt i sagen

Det var i Nærbutikken på Udbyhøjvej, at røveriforsøget fandt sted den 4. september i år. Foto: Googe Street View

En 25-årig mand fra Ørsted er onsdag i Retten i Randers blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er mistænkt for at have forsøgt at røve en kiosk på Udbyhøjvej i det nordøstlige Randers den 4. september, hvor en ekspedient i kiosken blev truet med en kniv.

Det var et DNA-spor, der ledte politiet i retning af den 25-årige mand. I forbindelse med røveriet var der blevet efterladt noget tøj, der indeholdt DNA. 

Læs også Mand med fipskæg har meldt sig selv: Var efterlyst for røveri

Det er selvfølgelig blevet undersøgt nærmere, og her viste det sig, at der var et DNA-match i registret fra den 25-årige, som derfor blev anholdt, fremstillet i grundlovsforhør og nu altså også varetægtsfængslet i fire uger.

Den 25-årige nægter sig skyldig og har endnu ikke besluttet, om han kærer kendelsen.

Forkert person var anholdt

Østjyllands Politi har tidligere anholdt en 39-årig mand, som blev sigtet i sagen fra Udbyhøjvej, men den sigtelse er ifølge politiet nu frafaldet, da man ikke længere mener, at det er den 39-årige, der er gerningsmanden - men altså i stedet for nu retter anklagen mod den 25-årige.

Læs også 22-årig mand slog taxachauffør med pistol

Ved dagens grundlovsforhør i Retten i Randers forlangte anklageren af hensyn til den videre efterforskning om lukkede døre for at sikre, at detaljer i sagen ikke kom ud i offentligheden, da det ifølge politiet kan støje i forhold til den videre efterforskning.

Derfor har Østjyllands Politi heller ikke yderligere kommentarer til sagen.

Den 25-årige er udover forsøg på røveri også sigtet for overtrædelse af knivloven og for at være i besiddelse af narko.