Fødevarebanken til Randers

Sociale organisationer får mad

Nu får sociale organisationer i Randers også Fødevarebanken, som udvider til Randers-området.

Fødevarebanken kæmper for at komme madspild til livs ved at levere mad videre til væresteder og varmestuer fra forskellige virksomheder og fødevarekæder, der har maden i overskud. Det kan for eksempel være kød og grønt fra Aarstiderne eller brød fra Bilka.

I Randers er Fødevarebanken netop begyndt at levere mad til ni sociale organisationer.

Det er blandt andet Kirkens Korshærs væresteder, Kirkernes Familiehjælp og Perron 4, der er et værested for psykisk syge og misbrugere, som nu modtager overskudsmaden via Fødevarebanken.

- Samarbejdet med Fødevarebanken bidrager til mange hyggelige stunder omkring måltidet, nye smagsoplevelser og skaber lærerige snakke omkring maden og de forskellige ingredienser. Vi oplever brugere, som begynder at spise mere alsidigt og sundt, og vi oplever bestemt også en ansvarlighedsfølelse blandt vores brugere for at mindske det samfundsmæssige madspild. Det er et samarbejde, vi sætter stor pris på, siger Gine Nørager, der er leder på Perron 4, i en pressemeddelelse.

Fødevarebanken har planer om at forsætte med at udvide.

- Vi har fået en meget positiv modtagelse i Randers og vi glæder os til at få flere sociale organisationer med ombord. Vi har mærket en rigtig stærk interesse både fra fødevaredonorer og de sociale organisationer for vores udvidelse til Østjylland, så vi regner med at komme til andre jyske byer i nær fremtid, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i Fødevarebanken.

Fødevarebanken er en stor madspildsorganisation og indsamler årligt over 400 tons friske overskudsvarer svarende til omkring 1 million måltider.