Fodboldspillere på (kunst)græs

FIFA-godkendt bane til 4 mio. kr indvies i Vorup

De første spillere har taget den nye kunstgræsbane i brug.

Randers indvier på lørdag en ny kunstgræsbane, der er indrettet efter de internationale FIFA-standarder. Dermed er der åbnet helt nye muligheder for både bredden og eliten. 

Et 12.000 kvadratmeter stort tæppe af kunstgræs er lagt ud på opvisningsbanen ved Ulvehøj Idrætscenter i udkanten af Randers By.

Græsset er af samme type, som bruges af store klubber som AC Milan, Ajax Amsterdam og Spartak Moskva.

Den opfylder tillige alle de egenskaber, der kræves af det internationale fodboldforbund FIFA i forhold til komfort og sikkerhed.

- Nu kan vi forlænge sæsonen og spille på græs hele året, frem for at spille fodbold i en hal om vinteren. Samtidig kan flere benytte banerne, da kunstgræs ikke skal restituere sig, som det naturlige græs, siger daglig leder i fodboldklubben Vorup FB, Thomas Raaby Pedersen, i en pressemeddelelse.

Har selv betalt halvdelen
Kunstgræsbanen har kostet 4 millioner kroner. Heraf har Vorup FB selv finansieret halvdelen af beløbet med midler fra Mærsk McKinney Møllers fond. Det resterende beløb har Randers Kommune finansieret.

Når Vorup FB ikke benytter anlægget, kan andre klubber benytte faciliteterne. Banens størrelse betyder, at den kan benyttes af flere hold på samme tid. Enten af fire 11-mands hold eller af seks 7-mandshold. 

Den nye opvisningsbane er etableret sammen med et nyt lysanlæg. Næste skridt bliver at forbedre faciliteterne for banens tilskuere.