Fodboldfest i Randers: Liverpool-fans klar til den store finale

Bybilledet i Randers er malet rødt mange steder i dag – Liverpool-rødt

01:43

VIDEO: Rødklædte Liverpool-fans fester i Randers forud for lørdagens Champions League-finale.

I aften spilles vel nok den største fodboldkamp hele året, Champions League finalen, og fans fra det engelske hold i den kamp er samlet i stort tal på baren Barrys i Randers.

Det, vi gerne vil opnå for det første, er fællesskab, og så vil vi vise, at fodboldfans kan opføre sig ordentligt.

Jac Thomas Lund, Liverpool-fan

Det er nemlig de rødklædte Liverpool-fans og den lokale afdeling af LFC Family dk, der dominerer i bybilledet forud for startfløjtet kl. 20.45.

- Det, vi gerne vil opnå for det første, er fællesskab, og så vil vi vise, at fodboldfans kan opføre sig ordentligt, siger formanden Jac Thomas Lund til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Direktør efterlyser tyrkisk passion hos danske fodboldfans

Han er blot en af op mod 100 fans af den engelske klub bare på Barrys Pub.

- Vi skaber god stemning på pubben, næsten som vi var på Anfield. Og det gør vi hver gang, også til de mindre kampe, forklarer en anden af fansene, Darren Nunn.

Kulminationen på to års arbejde

I to år har Randers haft en lokal afdeling af den store Liverpool-fangruppe, og kampen i aften står derfor som noget helt særligt.

- Den er kulminationen på to års arbejde. At vi står med en finaleplads og kan skabe en stor Liverpool-fest, det betyder alt for mig som formand. Det er super fedt, lyder det fra Jac Thomas Lund.

De to inkarnerede Liverpool-fans glæder sig som små børn til finalen. 

I opgøret møder Liverpool dog det spanske storhold Real Madrid, der må betegnes som favoritter. Og hvis det skulle gå som ventet, at spanierne vinder, så tager de rødklædte fans det med ophøjet ro og lover ikke at lave ballade.

- Der er vigtigere ting i livet, vi skal have en fest uanset hvad. Vi er stolte over at stå i finalen, slår Darren Nunn fast.

Champions League finalen spilles i år i ukrainske Kiev.