Fodbolddirektør årets borger

Sad i fly, da han blev kåret

Direktøren for Randers FC, Jacob Nielsen, blev fredag eftermiddag udnævnt til Årets Randersborger. Det skete ved åbningen af Randers Ugen 2013.

Selvom hovedpersonen ikke selv kunne være til stede på grund af en vigtig fodboldkamp i Rusland, blev Årets Randersborger traditionen tro udnævnt ved åbningen af Randers Ugen. Fredag eftermiddag lige omkring kl. 16.00 blev det således afsløret at direktøren for Randers FC er Årets Randersborger 2013.

 

Borgmester Henning Jensen Nyhuus kom med afsløringen overfor et begejstret publikum på Østervold, der blandt andet var kommet for af høre Erann DD til Randers Ugens åbningskoncert, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 

 - Den person, som komiteen har valgt, befinder sig ikke i Randers lige nu. Han er faktisk flyvende i øjeblikket - sådan helt bogstaveligt. Mere præcist i en flyver på vej hjem fra Rusland. Og så har nogle måske gættet, at Årets Randersborger er direktøren for Randers FC, Jacob Nielsen. Jeg ved, at han meget gerne ville have været her nu - men arbejdet skal jo passes, lød det fra borgmesteren.

Se: Kender du Årets Randersborger

 

Jacob Nielsen vil derfor først modtage den officielle kåring ved Randers Ugens afslutningskoncert på Skovbakken, søndag den 18. august kl. 16. Her vil sangerinden Annette Heick synge til musik fra Randers Kammerorkester.

 

Jacob Nielsen bliver tildelt titlen som Årets Randersborger, fordi han igennem sit virke har bidraget til at skabe positiv omtale af Randers og har sat gang i en positiv udvikling af Randers. Det har han gjort igennem direktør-jobbet hos Randers FC, der ikke alene nyder sportslig succes i den hjemlige superliga, men også har engageret sig på forskellige vis i kommunens udvikling. For eksempel igennem Randers FC Jobakademi, der i samarbejde med Jobcenter Randers har iværksat en indsats for unge ledige randrusianere, lyder det i begrundelsen.

 

I år blev der indstillet 17 vidt forskellige kandidater, der alle har gjort et stort stykke arbejde for Randers. Det har derfor ikke været en let opgave for komiteen at vælge, oplyser Mette Bertelsen, der er eventchef hos Eventsekretariatet.