Flyttedag på skolerne

320 ansatte på de randrusianske folkeskoler skal skifte arbejdsplads

I forbindelse med Randers Kommunes nye skolestruktur og lukningen af flere folkeskoler fik personalet mandag besked om, hvilken skole de skal arbejde på i det nye skoleår.

I alt modtog 320 ansatte beskeden om, hvor de skal flytte hen.

- Forholdet taget i betragtning er det gået rimeligt, og vi har ikke oplevet den store opstandelse, siger Kurt Sørensen, der er formand for Randers Lærerforening, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Torben Bugge, skolechef i Randers Kommune, er tilfreds med fordelingen.

Se: Nu er der styr på skolebusserne

- Det er en stor kabale, som skal gå op, og der er mange hensyn af tage. Det er aldrig en sjov besked at få, når man af sin arbejdsgiver bliver bedt om at flytte arbejdsplads. Men vi har fået løst opgaven sådan, at det tilgodeser flest mulige.

De 320 involverede, primært lærer og pædagoger, som på grund af skolelukninger og omrokeringer skulle skifte arbejdsplads, havde mulighed for at ønske, hvor de kunne tænke sig at arbejde.

Først skulle de angive hvilket område, de ville arbejde med. Det kunne for eksempel være udskoling eller indskoling, og herefter kunne de så ønske fire skoler.

Ifølge Randers Kommune er der 12 ud af de 320 ansatte, som ikke har fået deres ønske opfyldt.

- Da de skulle vælge fire skoler, kan det være, at de ikke er kommet derhen, hvor de helst ville, men har fået deres fjerdevalg, siger Kurt Sørensen og fortsætter:

- Derfor er der stadig frustration hos nogle af lærerne.

Se: Nej til at overtage skoler

Han fortæller, at Randers Lærerforeningen mandag fik henvendelser fra en håndfuld utilfredse lærere.

- Det er nok den største folkevandring i kommunen, og set i det lys er det forløbet stille og roligt. Det er nu, at arbejdet med at skal skabe de nye skoler med nye lærer, nye elever og nye ledere går i gang, siger Kurt Sørensen.

De 320 ansatte tæller alt fra lærere, pædagoger, sekretærer, teknisk personale og ansatte i kantinen.

- Den nye skolestruktur er en stor omvæltning for mange, men forhåbentlig kan resultatet af omrokeringerne være med til at skabe en tryg ramme for det fortsatte store arbejde, der venter forude. Der skal opbygges et nyt sammenhold og en ny kultur på skolerne og samtidig fortsætter arbejdet med at realisere den nationale skolereform, siger Torben Bugge.