Flugtbilist skal for en dommer

Stribe af sigtelser mod 49-årig bilist, som stak af fra politiet

En 49-årig mand fra Randers-området bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør efter, han i går formiddag var hovedpersonen i en vild biljagt, der havde sit udgangspunkt i Ulstrup.

Manden er sigtet for at have stjålet en firehjulstrækker og for at kørt bil på trods af, at han havde frakendt sit kørekort.

Derudover var han ifølge Østjyllands Politi påvirket af narkotika under kørslen og kan også se frem til gentagne sigtelser for overtrædelser af færdselsloven.

En af sigtelserne lyder på, at han med fuldt overlæg valgte at påkøre flere patruljebiler under biljagten.

Se også: Politiet jagtede flugtbilist

Jagten begýndte omkring klokken 9.40 i går formiddag, da manden sammen med en eller flere medsammensvorne havde stjålet en firehjulstrækker og en motorcykel ved landejendom i Terp nord for Ulstrup.

Politiet opdagede den 49-årige mand, der var fører af firehjulstrækkeren, og satte derfor efter ham. Hvad betjentene ikke vidste, var, at det skulle ende i en 45 minutter lang biljagt over både veje og marker.

Flere og flere patruljebiler stødte og hjalp med at få stoppet kørslen, men uden held. Det var under denne biljagt, at manden ifølge sigtelsen valgte at påkøre flere af politiets biler.

Det var først, da politiet fik omringet firehjulstrækkeren, at den 49-årige mand opgav sit flugtforsøg og måtte lade sig anholde af politiet.

Retten i Randers tager i dag stilling til, om den 49-årige mand skal varetægtsfængsles.