Fløjtespilleren fundet på skrotplads i Bjerringbro

Østjyllands Politi har gode spor i sagen

Foto: Randers Kommune

Fredag morgen stak tyve af med en 150 kg tung bronzeskulptur fra Nordre Kirkegård i Randers, men tyvene fortrød åbnebart i løbet af weekenden.

For søndag gjorde medejeren af en skrothandel i Bjerringbro et usædvanligt fund.

- Jeg observerede en stor figur i en metalkasse og kunne med det samme se, at den ikke hørte til der. Desuden havde jeg set på facebook, at der for et par dage siden var stjålet en figur fra Nordre Kirkegård. Jeg kunne derfor straks se, at det var den omtalte skulptur, så jeg ringede med det samme til Østjyllands Politi, som kom på besøg på pladsen søndag, siger Jan Rasmussen fra Handelsselskabet Jatob A/S til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Overvågning fra pladsen

Hos Østjyllands Politi bekræfter man fundet af den tunge skulptur.

- Vi har sikret bronzeskulpturen og har nu iværksat en efterforskning af tyveriet. Vi har ret gode spor at gå efter, da der findes overvågning på skrotpladsen, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Thomas Hinge, til tv2oj.dk.

150 kilo tung skulptur stjålet fra kirkegård

Skulpturen er sikret og aflåst, indtil Randers Kommune kan afhente den 150 kg tunge figur.

Det var Tue La Cour, der arbejder på Nordre Kirkegård, der anmeldte tyveriet. Så meldelelsen om, at den er fundet igen vakte glæde.

- Det er fantastisk. Vi er meget glade. Også fordi det lyder som om, at den er i rimelig god stand. Erstatningsmæssigt ville vi jo aldrig kunne få det, den er værd, hvis ikke den dukkede op igen, siger Tue La Cour.

Han ved endnu ikke, hvornår bronzeskulpturen kan være tilbage på Nordre Kirkegård igen.

- Jeg skal først have fat i en stenhugger, som skal se på den. Så må vi se, hvor mange skader den har fået under transporten. Den var jo boltet fast, så jeg ved heller ikke, om de har knækket den af eller hvordan, siger Tue La Cour til TV 2 | Østjylland.