Flest drukneulykker i Randers: Sikkerheden igen i fokus

Seks drukneulykker siden 2008 får nu havnedirektøren til at tage affære

03:27

1 af 2

Sidste lørdag blev 19-årige Thomas Stralner funder druknet i Randers Havn, og han er blot en ud af seks de seneste fem år, som har lidt den skæbne. Derfor vil der nu også blive kigget på sikkerheden.

- Thomas skal ikke dø forgæves. Det allerbedste, der kan komme ud af den her lidt bizarre situation, er, at vi lærer af det. Så det ikke gå ud over dit barn næste gang, lyder det også fra faren til Thomas Stralner.

Helle mistede sin søn: Nu kommer minderne tilbage

Randers Havn er set ud fra antallet af drukneulykker den farligste i Østjylland. Og selvom man har forsøgt sig med flere forskellige tiltag, er havnedirektøren nu villig til igen at kigge på sikkerheden.

- Det er altid vigtigt at kigge på sikkerhedsforanstaltningerne, og når der sker sådan en tragisk hændelse, så kigger vi på dem igen. I 2014 fik vi efter råd fra Trygfonden sat 70-80 stiger og 40 redningskranse op, fortæller havnedirektør for Randers Havn, John Morgen.

Rørende afsked: Folk mindedes afdøde Thomas i Randers

Alle ideer undersøges

Netop Trygfonden ser gerne endnu flere initiativer for at sikre sikkerheden ved havnen.

- Forebyggelsen er vigtigst. Når en drukneulykke sker, er det fordi, den ikke har fungeret. Man skal kigge på de frie adgange til fareområdet, siger chef for viden og dokumentation hos Trygfonden, Erik Bech.

- Vi skal tage ansvar for hinanden

Et af de forslag, som han kommer på, er såkaldt nudging. På dansk betyder det, hvordan man styrer folk til at ændre adfærd. Ved et havneområde kunne det være gennem lys, fodspor væk fra vandet eller lignende.

- Alle ideer undersøges i samråd med Trygfonden, forsikrer havnedirektøren i den forbindelse.

 

Du kan se hele indslaget om sikkerheden på havnen øverst i artiklen. Her kan du også høre, hvad Michael Stralner mener, der helt præcist bør gøres.