Flere hundrede slår i bordet: Giv vores børn en sikker skolevej

Forældre er utrygge ved deres børns vej til skole og efterlyser en sikker måde at komme frem.

Børnene på Søndermarkskolen i Randers-forstaden Vorup risikerer at blive ramt af ulykker i trafikken, når de skal i skole.

Det mener deres forældre, der kræver, at Randers Kommune bygger et lyskryds, så deres børn kan komme sikkert over Bøsbrovej.

- Der kommer også masser af cyklister, og der er små børn, der cykler. Det er bare farligt. Virkelig farligt, siger Stoil Zaylov, far til to børn, der bruger krydset for at komme i skole og børnehave.

Han er initiativtager til en underskriftindsamling for et lyskryds på Bøsbrovej.

- Hvis vi får et lyskryds, stopper bilerne også, når der lyser rødt. Lige nu stopper bilerne ikke hver gang, og mange gange kører de med høj fart og tænker ikke på, at der er børn på vejen, siger Stoil Zaylov.

Det er dette sted i Vorup, hvor flere veje mødes, at der ifølge forældre kan opstå farlige situationer.
Det er dette sted i Vorup, hvor flere veje mødes, at der ifølge forældre kan opstå farlige situationer. Foto: Google Maps

I skrivende stund har knap 500 skrevet under på underskriftindsamlingen, og ifølge Stoil Zaylov kan man sagtens skaffe 500 flere.

"Ingen" overholder fartgrænsen

Vejstrækningen har faktisk allerede både vejbump og ligger i en zone, hvor man kun må køre 40 km/t. Men ifølge en af de lokale på Bøsbrovej, Ann Ungstrup, der har boet der 29 år, har man oplevet en stigende trafik på vejen.

- Det kunne være interessant, hvis folk overholdt færdselsreglerne, siger hun, da en bil stryger forbi interviewet på fortovet.

- Nu kan du se ham, der kom der. Der er ingen, der kører 40 km/t her.

Nick Zimmermann (DF) vil arbejde for et lyskryds til skolebørnene.
Nick Zimmermann (DF) vil arbejde for et lyskryds til skolebørnene.

Underskrifterne for et lyskryds er allerede landet på borgmester Torben Hansens (S) bord, og formand for Miljø- og teknikudvalget Nick Zimmermann (DF) agter også at tage sagen op.

Det garanterer han over for TV2 ØSTJYLLAND torsdag aften.

- Jeg har fået min forvaltning til hurtigst muligt at udarbejde nogle løsningsforslag, som så kan blive bragt op til politisk drøftelse.

Sådan et lyskryds koster flere hundrede tusinde, og der er masser af andre projekter. Har du en fair chance for at finde pengene?

- Det har jeg, fordi det er en prioritering, om man vil sikre de her skoleveje eller ej. Det er klart, at vi har omkring 300 sager, der står og mangler økonomi, og omkring 3 millioner kroner til at løse dem, siger Nick Zimmermann.

Han tilføjer, at han har tillid til, at han sammen med sine "gode kolleger" i Randers byråd kan finde en løsning.