Fitnesscentrene er klar igen, men kunderne holder sig tilbage

Fitnesscentrene fik sammen med svømmehallerne og legelande lov til at genåbne i mandags efter flere måneders nedlukning. Men de fitnesshungrende kunder står ikke i kø endnu.

Fitnesscentrene har fået grønt lys til at byde folk indenfor på løbebåndet. Hos Dansk Fitness Randers har maskinerne samlet støv i flere måneder, men nu er de klar igen.

Du kan igen få sved på panden i dit lokale fitnesscenter.

Lørdag aften blev Regeringen og Folketingets partier enige om at svømmerhaller, legelande og fitnesscentre kunne få lov til at åbne fra i mandags. Tidligere var udmeldingen ellers, at de først måtte åbne til august.

Det var svært for fitnesscentrene at nå at være klar til store åbningsdag mandag. Derfor blev det også først senere på ugen, at de fleste centre igen slog dørene op for de friske fitnessmedlemmer.

Læs også Svømmehaller genåbner med begrænsninger i omklædningsrum

- Vi skulle lige komme os over chokket, da vi fik at vide, at vi kun havde få dage til at komme i gang igen. Og så måtte vi vente på retningslinjerne. Derfor åbnede vi først tirsdag morgen klokken 05:00, fortæller ejer af Dansk Fitness Randers, Niels Bilde Rasmussen.

God plads mellem fitnessgæsterne

Niels Bilde Rasmussen var en glad mand, da han fik nyheden om, at han måtte byde kunderne indenfor på ny. Men indtil videre er der god plads mellem gæsterne. Tirsdag morgen klokken 05:00 stod tre-fire morgenfriske fitnessgæster klar.

Vi er ikke blevet væltet af kunder endnu, men jeg tror, der kommer flere i løbet af næste uge. 

Niels Bilde Rasmussen, Dansk Fitness Randers

- Vi er ikke blevet væltet af kunder endnu. Men folk kommer, og de er rigtig glade for at komme i gang igen. Jeg tror, der kommer flere i løbet af næste uge, lyder det fra ejer af Dansk Fitness Randers, Niels Bilde Rasmussen.

Hos HiFive Fitness i Aarhus kan de også sagtens følge med. De åbnede onsdag morgen klokken 08:00, hvor et par trofaste medlemmer stod klar.

Læs også Speciallæge: Fitnesscentre er oplagt miljø for superspredere

- Folk skal lige se det an. Vi er ikke blevet lagt ned endnu. Vi har selvfølgelig nogle kernemedlemmer, der har savnet det helt vildt, som kom med det samme. Men det virker til, at andre er mere påpasselige, lyder det fra ejer og centerleder af HiFive Fitness Aarhus, Thomas Arentsen.

Både i Randers og Aarhus fortæller de to fitnessejere, at den lave aktivitet også stemmer overens med sommersæsonen, som generelt tiltrækker færre medlemmer end ellers.

Sprit, sprit og mere sprit

Inden de mange fitnesscentre kunne byde folk indenfor, var der en række retningslinjer, de skulle overholde. Retningslinjerne offentliggjorde Kulturministeriet sent søndag aften, og de indebærer blandt andet en begrænsning af antal gæster, afstandsafmærkninger og ekstra rengøring.

Jeg er glad for at åbne igen, men jeg er helt sikkert spændt og lidt nervøs for tiden, der kommer.

Niels Bilde Rasmussen, Dansk Fitness Randers

- I løbet af mandag gik vi rundt i hele centret med centimetermål. Vi har lukket maskiner af, der stod for tæt, og skåret ned på, hvor mange der må være på vores hold, fortæller Niels Bilde Rasmussen.

Nu er gæsterne kommet indenfor, men det er alligevel en anden fitnessoplevelse end den, de kendte inden corona.

02:59

VIDEO: Fitnesscentre og svømmehaller måtte åbne mandag. Retningslinjerne var dog ikke helt på plads, da fitnesscentrene fik nyheden. Hos Dansk Fitness i Randers ventede de i spænding. Indslaget er fra d. 7. juni 2020.

Luk video

- Vi har opsat en ekstra spritstation, sat skilte op i alle lokaler og så går vi en spritrunde hver time, hvor vi tørrer alle flader af. Vi har også været nødt til at lukke maskiner af, der stod for tæt, fortæller ejer af Dansk Fitness Randers, Niels Bilde Rasmussen.

Også hos HiFive Fitness har de flyttet rundt på udstyr, afspærret maskiner og holder holdsalen lukket for nu. Men på trods af restriktioner, er medlemmerne glade.

Læs også Rådhus lukker kantine ned - medarbejder smittet med COVID-19

- Folk tager rigtig godt imod det. Hvis de ikke kan finde en spritdunk, så kommer de og spørger efter det. Det er som om, det har lagt sig på rygraden nu, fortæller fitnessejeren i Randers.

Udfordrende periode i sigte

Både i Randers og Aarhus er ejerne også ved godt mod, selvom de kommende måneder bliver udfordrende.

- Jeg er glad for at åbne igen, men jeg er helt sikkert spændt og lidt nervøs for tiden, der kommer. Det skal helst kunne køre rundt, så vi er klar til efteråret, så jeg er spændt på, hvor mange tabte medlemmer, vi får igen, fortæller Niels Bilde Rasmussen fra Dansk Fitness Randers.

- Jeg har det rigtig godt med åbningen. Vi kan gøre det forsvarligt, og jeg er tryg ved, at vores medlemmer respekterer retningslinjerne, lyder det fra ejer af HiFive Fitness, Thomas Arentsen.