Fitnesscenter for heste åbner: - Der skal nok være kunder til det

I den kommende weekend åbner Healthy Horse Randers, der tilbyder fitnessmaskiner beregnet til heste

Hestefitnesscentret åbner på søndag i Fårup ved Randers. Foto: Privat

Ifølge ejerne får hestene meget ud af at bruge de to maskiner. Foto: Privat

1 af 2

Et fitnesscenter for heste. Det lyder tosset, men det er faktisk noget, der flere steder i landet er ganske populært. Nu kommer der et center i Fårup nord for Randers.

Bag stedet, der får navnet Healthy Horse Randers, står Maja Sams, og hun er sikker på, at et fitnesscenter for de firbenede kan løbe rundt.

Det er en slags vægttræning for heste.

Maja Sams, Healthy Horse Randers 

- Der skal nok være kunder til det. Der er meget fokus på, hvor godt aquatræning er for heste, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Netop aquatræning er, hvad hestene får på vandløbebåndet, som sammen med et vibrationsgulv er de to maskiner, centret tilbyder.

02:13

VIDEO: Hunden Qubik går til fitness i Randers. Det har den stor glæde af, fortæller ejeren i indslaget her. 

Luk video

- Hestene bliver trænet individuelt og får blandt andet bedre balance, bedre koordination og længere skridtlængde ved at bruge løbebåndet. Det er en slags vægttræning for heste, forklarer Maja Sams.

Healthy Horse Randers bliver en del af en større kæde med flere centre rundt om i landet. Centret bliver det første af sin slags i Jylland, når det åbner på søndag.

Centret åbner på Ørrildvej i Fårup nord for Randers. Foto: Google Maps

Også fitness for hunde

Helt konkret kommer det til at fungere sådan, at hesteejeren booker en tid hos Maja Sams, og så guider hun hest og ejer gennem maskinerne.

- Det er naturligvis ikke gratis, men pengene kan være godt givet ud. Vi stiller ingen garantier for, at hesten undgår skader, men med besøg hos os, er der i hvert fald gjort noget for at undgå dem, siger hun.

Man kender det fra sig selv - når du har motioneret, har du en naturlig træthed og kan bedre slappe af.

Jens Henrik Haagensen, hundeejer

Rent faktisk er fitness for dyr ikke et helt nyt begreb. TV2 ØSTJYLLAND var for halvandet år siden med hunden Qubik og ejeren Jens Henrik Haagensen til hundefitness.

- Han er mere rolig derhjemme og er kommet i god fysisk form både konditionsmæssigt og muskulært. Man kender det fra sig selv - når du har motioneret, har du en naturlig træthed og kan bedre slappe af, sagde Jens Henrik Haagensen i den forbindelse.

Læs også Fra kørestol til bikinifitness: - Jeg har været nede i 10 år

Hundetræning og også træning for andre dyr kan være med at forebygge alvorlige sygdomme.

- Ligesom os mennesker har hunden brug for at styrke kroppen for at forebygge livsstilssygdomme, forklarede hundefysioterapeut Katrine Rehn dengang.

Hundefitness-centret holder – ligesom det nye Healthy Horse – til på Randers-egnen.