Fire østjyske håndbolddamer med i EM-trup

To fra SK Aarhus og to fra Randers HK skal spille med, når kvindelandsholdet i håndbold ude møder Rusland

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har fundet plads til fire østjyder i den trup, som 9. marts møder Rusland på udebane i vigtig EM-kvalifikationskamp. Flere profiler har måttet melde afbud grundet skader og træthed.

Derimod er Randers HK-keeper Cecilie Greve, stregspilleren fra samme klub, Kathrine Heindahl og bagspillerne fra SK Aarhus, Mette Tranborg og Anna Sophie Okkels, udtaget. Eneste østjyde, som er blevet fundet for let fra bruttotruppen er målvogter Mathilde Juncker fra SK Aarhus.

Fem østjyder på udvidet landshold

Afbud på grund af lang rejse

Af de profiler, som så ikke er med i truppen, er Louise Burgaard, Line Jørgensen og Sandra Toft, som ikke er blevet klar efter skader samt Rikke Skov, der har meldt afbud til den lange rejse på grund af træthed.

- Rikke Skov har været slidt på det seneste, og vi har derfor i samråd besluttet, at hun står over turen til Rusland og møder ind i landsholdslejren, så snart vi er tilbage i Danmark, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

Efter rejsen møder højrebacken fra Randers HK, Camilla Dalby, også ind i lejren.

Landsholdstruppen

Målvogtere: Rikke Poulsen (Viborg HK) og Cecilie Greve (Randers HK).

Fløjspillere: Trine Østergaard (FCM Håndbold), Anne Mette Pedersen (København Håndbold), Ann Grete Nørgaard (Viborg HK) og Fie Woller (FCM Håndbold).

Stregspillere: Stine Bodholt (Team Esbjerg), Kathrine Heindahl (Randers HK) og Louise Svalastog Spellerberg (København Håndbold).

Bagspillere: Anna Sophie Okkels (SK Aarhus), Kristina Kristiansen (NFH), Mette Tranborg (SK Aarhus), Stine Jørgensen (FCM Håndbold), Anne Mette Hansen (København Håndbold), Mia Rej (København Håndbold) og Pernille Holmsgaard (København Håndbold).