Fire fængslede accepterer fængsling i drabssag – en kæmpede imod

De fængslede i sagen om drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen skal forblive fængslet, har en dommer tirsdag besluttet.

Der blev tirsdag formiddag tilføjet endnu et kapitel til sagen om drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen, som i juli rystede Djursland.

Fem personer er fængslet i sagen, og tirsdag skulle en dommer afgøre, om de skulle forblive bag tremmer.

Den korte konklusion er ja. Det beretter Randers Amtsavis, som var til stede ved retsmødet, om.

Dommer i sagen Astrid Lohmann Knudsen lagde i sin afgørelse vægt på, at der er risiko for, at de sigtede vil påvirke hinanden, og at de allerede har afgivet forskellige forklaringer, og at den nære relation mellem de sigtede øger risikoen for, at de på fri fod vil forsøge at hindre efterforskningen, refererer Randers Amtsavis.

Fire af de sigtede havde på forhånd accepteret at få forlænget deres varetægtsfængsling, mens den femte, en 39-årig kvinde, via et videolink kæmpede for løsladelse. Det lykkedes ifølge Randers Amtsavis ikke.

Drabssagen fra Djursland nåede offentligheden, da Østjyllands Politi den 18. juli gennem mange timer undersøgte en udbrændt bil ved Vivild på Djursland.

Bilen viste sig at tilhøre Frank Dan Nørgaard Jørgensen, og dagen efter sad fire personer i grundlovsforhør, sigtet for at have slået den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen ihjel – enten i et regulært manddrab eller som konsekvens af grov vold. De tre blev fængslet, mens den fjerde fortsat også er sigtet.

Siden er yderligere to mænd blevet anholdt og fængslet for at have været med i sagen, der også omhandler afbrænding af den omtalte bil, bortskaffelse af bevismaterialer og dumpning af Frank Dan Nørgaard Jørgensens lig i en skov ved Gassum nord for Randers.

Der er navneforbud i sagen, hvorfor det er sparsomt med oplysninger om de formodede gerningsmænd.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra Østjyllands Politi til dagens retsmøde, men det har endnu ikke været muligt.