Finale luner i Randers

Skal møde Horsens IC i pokalfinalen

03:03

Randers Cimbria har været igennem en turbulent tid, men på søndag er der et lyspunkt. Her skal holdet spille pokalfinale mod Horsens IC.

Store økonomiske problemer var tæt på at ende i en konkurs og medfølgende tvangsnedrykning for Randers Cimbria, men den 6. januar blev basketballklubben reddet og Cimbria kan fortsætte i Basketligaen, hvor holdet i sidste sæson spillede sig frem til DM-finalen.

- Det har været svært, og man har været nødt til at være mentalt stærk, for det har ikke på nogen måde været let, siger Mike Nielsen, der sammen med sin bror - Chris Nielsen - nu udgør halvdelen af de professionelle basketballspillere i Randers Cimbria.

Op til denne sæson hentede Randers Cimbria en række udenlandske stjerner til holdet, men de er alle væk igen, og langt de fleste spillere er nu amatører.

Mens klubben indtager en beskeden syvendeplads i Basketligaen, har holdet haft stor succes i pokalturneringen, hvor holdet er klar til finalen på søndag i Forum Horsens.

- Det er rigtig dejligt. Det er helt klart noget, vi kan bruge til noget, og det er godt med noget positivt, siger Mike Nielsen.

Du kan se mere om Randers Cimbria i tv-indslaget øverst på siden.