Favorit inden Grandprix: - Jeg har totalt kriller i maven

I aften løber Melodi Grandprix 2018 af stablen. Jonas Rasmussen fra Langå regner med, at sommerfuglene kommer til at baske kraftigt i maven, inden han skal på scenen

02:59

33-årige Jonas Flodager Rasmussen optræder i aften under navnet Rasmussen med nummeret "Higher Ground".

- Jeg tror, jeg har totalt kriller i maven og der er nok også et lille øjeblik, hvor jeg er en lille smule angst. Ej det tror jeg egentligt ikke, men jeg er nok rigtig rigtig spændt, sådan siger Jonas Flodager Rasmussen.

Læs også Grandprix-gyser i vente: Østjyde er favorit med small margin

Dansk Melodi Grand Prix 2018 afholdes lørdag aften i Gigantium i Aalborg. Her skal ti sange dyste om sejren og muligheden for at repræsentere Danmark ved Eurovision i Lissabon til maj. 

Jeg regner med, at det er glædes-kriller, og så kommer jeg nok til at få et boost af alle de her mennesker, som kommer til at sidde herinde.

Jonas Flodager Rasmussen, Melodi Grandprix-deltager

Så der er meget på spil, da vi møder den 33-årige erfarne sanger i den store sal dagen inden det historiske musikbrag. Han regner med, at sommerfuglene i maven basker mest lige inden, han skal på scenen.

- Så snart jeg går deropad, så vil de nok tage til, men jeg regner med, at det er glædes-kriller, og så kommer jeg nok til at få et boost af alle de her mennesker, som kommer til at sidde herinde, og som kommer til at give den vildeste opbakning, siger Jonas Flodager Rasmussen og peger rundt i salen bag sig, hvor der endnu er ved at blive gjort klar.

Læs også Vocal Line skal synge for millioner i Rio de Janeiro

Jonas Flodager Rasmussen er ellers vant til at stå på scenen. Han har i flere år været en del af det østjyske kor Vocal Line, og har i den forbindelse blandt andet stået på Orange Scene med The Rolling Stones på Roskilde Festival i 2014. 

Bookmakerne tror på Rasmussen. Han har i ugens løb overtaget favoritrollen hos bettingfirmaet Unibet. 

- Sangen er skide god

33-årige Jonas Flodager Rasmussen, der optræder under navnet Rasmussen med nummeret "Higher Ground", fik nyheden om, at han var udtaget til det danske Melodi Grandprix, umiddelbart efter at han var stået af toget i hjembyen Langå. 

Læs også På scenen med Rolling Stones

- Det var… wow! Fordi det er jo en stor ting og en kæmpe tradition i dansk musik. Så først tænkte jeg wow, for det havde jeg virkelig ikke set komme, siger Jonas Flodager Rasmussen.

Selvom nyheden om, at han skulle være med i denne udgave af det danske Melodi Grandprix, kom som en overraskelse, så er den 33-årige sanger selvsikker omkring sit nummer.

- Jeg synes, sangen er skidegod, så jeg var aldrig i tvivl om at stille op, da jeg hørte sangen, siger Jonas Flodager Rasmussen.

Jeg synes, sangen er skidegod, så jeg var aldrig i tvivl om at stille op, da jeg hørte sangen.

Jonas Flodager Rasmussen, Melodi Grandprix-deltager

Også bookmakerne tror på Rasmussen. Han har i ugens løb overtaget favoritrollen hos Unibet fra Sandra, og til Rasmussens fordel taler sangens melodi, men flere ting bliver afgørende, spår Unibet.

- Sangen er fængende, men spørgsmålet er ikke kun, om du har en fængende sang. Det handler også om, hvordan den bliver leveret på dagen, og hvem der har karisma. Det bliver helt afgørende, hvem der rammer dagen og brænder igennem på skærmen og i salen, for det bliver helt sikkert de små marginaler, der bliver afgørende for dette melodigrandprix, siger Per Marxen fra Unibet til Ritzau.

Dansk Melodi Grand Prix 2018 ruller over skærmen på DR1 fra klokken 20.00.

Øverst kan du se et interview med Jonas Flodager Rasmussen​.

Her kan du høre Rasmussen med nummeret Higher Ground (Dansk Melodi Grand Prix 2018)