Fastfoodkæder klar til stort rykind

Der er travlhed hos Burger King og McDonald's 1. januar, hvor mange traditionelt set har brug for salt og cola

Der er travlhed at spore hos de østjyske fastfoodkæder denne fredag efter nytårsaften. Foto: Burger King / Google Streetview

1500 whoppere! Så mange regner Burger King på Banegårdspladsen i Aarhus med at lange over disken i dag. Her og ved en lang række fastfoodrestauranter vil der i løbet af dagen højst sandsynligt være kø af tømmermændsramte østjyder.

- Især først på eftermiddagen har vi meget travlt. Alle 35 medarbejdere er på arbejde i dag, så vi klarer køen. Jeg forventer faktisk også, at der kommer endnu flere kunder i år end tidligere, fortæller restaurationschef hos Burger King på Banegårdspladsen, Nicolai Holm, til tv2oj.dk.

Ifølge ham er mottoet denne dag "Jo større, jo bedre", så gæsterne skal have store menuer med rigeligt at drikke til.

- 1. januar sælger vi seks gange så meget som på en normal dag, så der er godt gang i den, siger Nicolai Holm.

Hel weekend på én dag

Hos konkurrenterne fra McDonald's er meldingen stort set den samme. Her forventer personalet også travlhed.

Big band spiller tømmermænd væk

- Vi oplever samme salg i dag som på en hel weekend. Der er drøn på, lyder det fra restaurationschef hos McDonald's i Tørvebryggen i Randers, Mikkel Weigelt.

Han har ligesom Nicolai Holm fra Burger King alle mand kaldt på job - i Randers er det 32 ansatte.

- Når folk står op over middag begynder rykindet, og så er det mellem kl. 17-19, at der er allermest at lave, forklarer Mikkel Weigelt.

Hos McDonald's i Randers har chefen meget svært ved at sætte tal på, hvor mange burgere, der sælges denne dag, men hos Burger King regner Nicolai Holm altså med at servere mellem 1300-1500 whoppere i løbet af fredag.