Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

Socialdemokratiets Fatma Cetinkaya genopstiller ikke ved kommunalvalget til november.

Siden 2009 har Fatma Cetinkaya siddet i byrådet i Randers Kommune for Socialdemokratiet. Men nu er det snart slut for den 54-årige politiker.

- Hvis jeg skal nå at realisere andre ting og skabe mere tid og plads, så er jeg nødt til at prioritere noget fra, siger Fatma Cetinkaya til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved siden af arbejdet i byrådet er Fatma Cetinkaya udviklingsvejleder på jobcentret i Randers i en 37-timers stilling. Og med 20-25 timers ugentligt politisk arbejde er der ikke meget fritid tilbage til familien.

- Jeg har to børnebørn, og der sker meget i deres liv, som jeg har lyst til at være en større del af, siger Fatma Cetinkaya, der er 2. viceborgmester i kommunen.

Huset Nyvang-kritik spiller ikke ind

Derudover er hun også formand for omsorgsudvalget. En post, der på det seneste har været i stormvejr på grund af voldsom kritik af plejen på demensplejehjemmet Huset Nyvang. Kritik, som vi her på TV2 ØSTJYLLAND har fortalt om, og som også blev foldet ud i TV2-dokumentaren 'Plejehjemmene Bag Facaden'. Og forleden fik hele sagen også byrådskollega Kasper Fuhr Christensen til at kræve hendes afgang som udvalgsformand.

Men sagerne om Huset Nyvang spiller ikke ind på beslutningen, fortæller Fatma Cetinkaya.

- Som politiker skal man være forberedt på de her udfordringer, når de kommer. Det er ikke altid lige ud ad landevejen, for der kommer bump på vejen, og det kan være enormt svært og udfordrende. Det skal man være klar over og været gearet til at tage, siger hun.

Fatma Cetinkaya fortæller, at hun faktisk mere eller mindre tog beslutningen for snart fire år siden i forbindelse med det seneste kommunalvalg. Dengang endte hun dog med at tage fire år mere alligevel.

- Dengang havde jeg først besluttet mig for ikke at stille op, men blev så motiveret til det alligevel, siger Fatma Cetinkaya om beslutningen, der altså har været længe undervejs.

Hendes familie og nærmeste venner har også været klar over det længe, og inden nytår fortalte hun det også til partiet.

I 2013 debatterede Fatma Cetinkaya med Frank Nørgaard (DF) om etableringen af muslimske gravpladser i Randers. Et forslag, som hun fik stor opbakning til i byrådet, og som blev stemt igennem med stemmerne 30 for og en enkelt imod.
I 2013 debatterede Fatma Cetinkaya med Frank Nørgaard (DF) om etableringen af muslimske gravpladser i Randers. Et forslag, som hun fik stor opbakning til i byrådet, og som blev stemt igennem med stemmerne 30 for og en enkelt imod.

Mere tid til familien

- Det er enormt interessant at være med i politik, og man kan udvikle og påvirke sin kommune meget. Men alting har en ende, og det har det her også, siger Fatma Cetinkaya.

- Mit arbejde i jobcentret kræver meget opmærksomhed, og derudover har jeg vel brugt 20-25 timer om ugen på det politiske arbejde med møder, forberedelse, holde mig opdateret, mails og meget andet. Så nu får jeg tid til at kunne lave flere familieting, siger hun og fortæller, at der er mange gode oplevelser at huske tilbage på.

- Men jeg vil også huske de mere komplicerede sager. Selvom jeg stopper i politik, vil det stadig fylde, dog vil det fylde meget mindre, men der vil stadig være en del politisk snak herhjemme.

Muslimsk begravelsesafsnit i Randers

Og en af de sager, der fortsat står klart i hukommelsen, er tilbage fra hendes første byrådsperiode i 2013.

- I muslimske kredse havde der længe været snak om, at der var brug for et muslimsk begravelsesafsnit i Randers. Jeg havde altid tænkt, at det var mærkeligt, at man kunne bo i en kommune i 40-50 år, men at man så skulle flyttes til en anden, Aarhus for eksempel, for at begraves. Derfor stillede jeg et forslag om, at vi skulle etablere et muslimsk begravelsesafsnit på Østre Kirkegård. Det blev stemt igennem med stemmerne 30 for og kun en enkelt imod. Det var et godt punktum for min første byrådsperiode, siger Fatma Cetinkaya.

Der er kommunalvalg den 16. november i år - men denne gang altså uden Fatma Cetinkayas navn på stemmesedlen. 

VIDEO: Her kan du gense debatten om den muslimske begravelsesplads i Randers tilbage i oktober 2013. her debatterer Fatma Cetinkaya med Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti.
Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv