Familier melder børn ud af skandaleramt børnehave

Daginstitutionen Stjernehuset er i krise efter sagen om en pædofilimistænkt pædagogmedhjælper. Meget personale er sygemeldt og familier melder børn ud.

02:04

VIDEO: Blot en uge før, en mandlig pædagogmedhjælper i Randers blev anmeldt til politiet for seksuelle overgreb på et barn, vedtog kommunen en ny, omfattende plan for, hvordan netop den slags sager skal håndteres. Men planens eksekvering - den er allerede godt på vej imod en dumpekarakter, lyder det fra flere sider. Foto: Mathias Fredslund Hansen / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix Video: Mathias Fredslund Hansen / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix

Pladsanvisningen i Randers Kommune har på det seneste fået en række henvendelser fra forældre, som ikke længere ønsker at have deres børn i den kombinerede børnehave og vuggestue Stjernehuset, som ligger i Randers-forstaden Helsted. Det skriver Randers Amtsavis.

Direktør for børn og skole i Randers Kommune Michael Maaløe bekræfter oplysningerne over for TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Politiker: Randers Kommune har fejlet i Stjernehuset-sag

Ifølge avisen drejer det sig i øjeblikket om omkring fem familier, som ønsker at få en anden børnehaveplads til deres børn. 

Forældre i oprør

Udmeldelserne kommer efter en flere måneder lang sag med en pædofilimistænkt pædagogmedhjælper i centrum.

Sigtelserne mod pædagogmedhjælperen er nu droppet, men forældrene til børn i Stjernehuset er fortsat i oprør. 

De fleste mener, at den tidligere mistænkte pædagogmedhjælper burde have kunnet komme tilbage til det job i Stjernehuset, han har haft gennem 23 år. Andre forældre mener, at kommunen har gjort ret i at flytte ham til en anden daginstitution.