Familie køber campingplads og flytter på tværs af landet

En sjællandsk familie har valgt at rykke teltpælene op og tage turen til Jylland, nærmere bestemt Randers. De har nemlig købt campingpladsen Randers Fjord.

- Der skulle ske noget nyt.

Det er en glad Jeanette Lieberkind, TV2 ØSTJYLLAND får i røret. Hun er nemlig den ene halvdel af parret, der fremover kan kalde sig selv ejere af Randers Fjord Camping.

Jeanette og Timmi Lieberkind, der indtil for få dage siden boede i Faxe på Sydsjælland, har dannet par i syv år. Sammen har de tre børn – Sebastian, Smilla og Lui – og nu altså også en campingplads.

- Vi har altid gerne villet have et hus helt ned til vandet. Nu har vi fået en hel campingplads, siger Timmi Lieberkind.

Campingpladsen ligger lige ved Randers Fjords udmunding i Kattegat.
Campingpladsen ligger lige ved Randers Fjords udmunding i Kattegat. Foto: Campingmægler Hans Korsgaard

Timmi Lieberkind har selv camperet meget som barn, og han har et brændende ønske om at præsentere sine børn for den frihed, der følger med campinglivet.

- De (børnene, red.) har været spændte på, hvad det er for en ny hverdag, vi skal have her i Randers. Men de synes også, at det er sjovt, siger Jeanette Lieberkind.

Lokalbefolkningen har taget godt imod 

Randers Fjord Camping lå til salg i knap et halvt år for den nette sum af 2.000.000 kroner, og det fangede altså familien Lieberkind opmærksomhed.

Parret er lykkelig over, at de greb muligheden og smed, hvad de havde i hænderne på Sjælland for at prøve at leve livet i en helt ny tilværelse.

- Vi kan godt lide at prøve noget nyt, og det her var helt spontant. Det er et eventyr for os alle sammen, siger Jeanette Lieberkind.

De har altid været glade for at prøve ting af, men de lægger ikke skjul på, at det her er den største mundfuld, de nu prøver at gabe over.

Det motiverer dem dog, at de er blevet taget rigtig godt imod af lokalbefolkningen og af de fastliggere, der er en del af pakken, når man køber en campingplads.

- Det er en helt anden mentalitet, vi har mødt herovre. Folk er meget mere åbne, fortæller Jeanette Lieberkind.

Campingpladsen trænger til en kærlig hånd

Det var dog ikke campingpladsens tilstand, der fik familien til at spytte penge i projektet. Det var derimod mulighederne, der fik dem til at underskrive købskontrakten, ligesom naturen også har spillet en central rolle.

- Man falder jo pladask for området, og så er pladsens størrelse også til at tage og føle på, så det virkede som et nemt og overskueligt eventyr for os, siger Jeanette Lieberkind.

Timmi Lieberkind er uddannet tømrer, og han er klar til at tage opgaven på sig. For campingpladsen trænger da også til en kærlig hånd.

- Han har heldigvis hænderne skruet rigtigt på, så vi håber, at han kan stå for en del af vedligeholdelsen af stedet, siger Jeanette Lieberkind.

De har blandt andet planer om at renovere campingpladsens hytter, gøre stedet mere børnevenligt, lave minigolf og legeplads.

Der er plads til 105 campingvogne på pladsen og derudover tre hytter. Den tidligere ejer Torsten Hauch erkendte dog over for TV2 ØSTJYLLAND, at hytterne, som er fra 1970'erne, er "noget trætte", og at det nok godt ville kunne betale sig for en ny ejer at bygge nye.
Der er plads til 105 campingvogne på pladsen og derudover tre hytter. Den tidligere ejer Torsten Hauch erkendte dog over for TV2 ØSTJYLLAND, at hytterne, som er fra 1970'erne, er "noget trætte", og at det nok godt ville kunne betale sig for en ny ejer at bygge nye. Foto: Campingmægler Hans Korsgaard

Der er nok at gå i gang med, men lige nu går tiden med at sætte en tilhørende café i stand, så de snart kan byde sultne gæster og besøgende på mad. 

Derudover skal den kommende tid gå med at lære deres nye nabolag at kende.

- Vi skal ud og møde mennesker, og så må vi også på en rundtur i området her, siger parret.