Familie har ventet i næsten 70 år: Nu får de endelig en cykelsti

Længe har Lars Maagaard Pedersen ment, at det er farligt at cykle på den trafikerede vejen uden for hans landejendom. Men nu kommer der langt om længe en ny cykelsti til stor glæde for Lars og familien.

- Så må vi have sat cyklerne i stand. Jeg tror, min gik i stykker for to år siden, siger Lars Maagaard Pedersen til sine to døtre. 

Med hånden på sadlen kigger han ned på cyklen, der mangler et forhjul. 

Landmand Lars Maagaard Pedersen og hans familie i Hald har ikke brugt deres cykler i meget lang tid. De bor ud til den stærkt befærdede Hadsundvej, der ligger på strækningen mellem Mejlby og Hald ved Randers. 

- Det er simpelthen for farligt at cykle her, siger Lars Maagaard Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men nu ser det ud til, at familien kan komme sikkert ud og træde i pedalerne. Der kommer nemlig en cykelsti på strækningen.

Lars Maagaard Pedersen glæder sig over aftalen om den nye cykelsti.
Lars Maagaard Pedersen glæder sig over aftalen om den nye cykelsti.

En cykelsti er længe ventet

Regeringen, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten har lavet en aftale om 73 millioner kroner til cykelstierne i Danmark. Heraf kommer cykelstien mellem Mejlby og Hald til at koste 43 millioner kroner. 

- Det bliver da dejlig at kunne sende ungerne afsted. En cykelsti er virkelig noget, der vil kunne hjælpe os i hverdagen, siger Lars Maagaard Pedersen. 

I videoen nedenfor kan du se, hvor cykelstien kommer til at være. 

Regeringen og støttepartierne har fordelt 370 millioner kroner til 20 cykelprojekter i landet.

Lars Maagaard Pedersen og hans far Per Maagaard Pedersen har ventet på denne dag i næsten 68 år. Cykelstien mellem Mejlby og Hald blev nemlig foreslået allerede i år 1953. Der husker Per Maagaard Pedersen tydeligt, hvad hans far måtte ofre. 

- Min far måtte afgive cirka 1,5 hektar langs med vejen, siger pensionist Per Maagaard Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

20 cykelprojekter langs statens veje har fået penge

Det skal være attraktivt at cykle

Cykelstien har til formål at skabe en god forbindelse for pendlere og skolebørn, der skal ind til Randers. Den skal desuden bane vej for, at det bliver mere attraktivt at tage jernhesten frem for bilen. 

Det lokale folketingsmedlem Malte Larsen (S) glæder sig også over, at cykelstien bliver en realitet. Han fortæller, at de valgte at støtte netop det her projekt, fordi Randers Kommune har nævnt det som topprioritet blandt de lokale projekter.

- Det er et grydeklar projekt. Arealet ligger klar langs vejen, og der mangler i princippet bare at blive lagt asfalt på, siger Malte Larsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Pengene er afsat over de næste tre år. Malte Larsen håber dog på, de får lavet et udbud i løbet af få måneder, så projektet kan komme hurtigt i gang. 

- Hvis vi skal ud at cykle, skal vi have dem ind i bilen og køre et andet sted hen, fordi det simpelthen er for farligt at cykle her, siger Lars Maagaard Pedersen om strækningen på Hadsundvej.

Stort plus for børnene 

Lige nu er Lars Maagaard Pedersen nødt til at køre sine tre børn, hvis de skal i skole eller til fritidsaktiviteter. 

- De kan ikke køre på Hadsundvej på cykel, uden at det er med livet som indsats, siger Lars Maagaard Pedersen.

Den kommende cykelsti vækker også begejstring hos hans børn, der går i skole inde i Randers. 

- Det er et stort plus at kunne cykle hen til nogle venner i nærheden eller inde i Randers, siger Lars’ datter, Tine Maagaard Müller, til TV2 ØSTJYLLAND.

Udover cykelstien fra Mejlby til Hald ved Randers, har et andet østjysk projekt om to cykelstier i Silkeborg Kommune ved Nørre Knudstrup fået bevilget 26 millioner kroner. 

I 1953 blev det første gang forslået at bygge en cykelsti mellem Mejlby og Hald lidt nordøst for Randers. Nu, efter 68 år, bliver cykelstien nu endelig bygget. Det vækker glæde hos vejens nærmeste beboere.
Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Pernille Rosenkrantz-Theil

liveblog COVID-19 LIVE: Rosenkrantz-Theil vil have flere børn til fysisk nødundervisning

Ida

VIDEO: Se dokumentarserien om "Dødskrydset" her

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg