"Falsk læge" forsøgte at få stærke piller fra apotek

En 33-årig mand blev anholdt mandag formiddag for at have udgivet sig for at være læge i jagten på smertestillende medicin

En mand forsøgte at skaffe sig smertestillende medicin fra Sønderbros Apotek i Randers. Foto: Google Street View

Ved 10.30-tiden mandag ringede en mand til Sønderbros Apotek i Dytmærsken i Randers. Han udgav sig for at være læge og ville indtelefonere en recept på stærke smertestillende piller – af den slags som er omfattet af loven om euforiserende stoffer.

- Personalet på apoteket syntes dog opkaldet virkede mistænkeligt, og de kontaktede politiet med besked om, at manden nok snart ville komme og hente pillerne, oplyser Østjyllands Politi.

Læs også To års fængsel til svindlende stor-pusher

Derfor sendte man en patrulje til stedet, hvor manden i mellemtiden havde indfundet sig og bedt om at få udleveret medicinen.

- Den 33-årige mand blev hurtigt udpeget af personalet, og betjentene tog kontakt til ham, inden han fik udleveret pillerne, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Narko-babyer vises frem til skræk og advarsel

Manden nægtede, at han havde forsøgt at snyde sig til medicinen ved at være "falsk læge".

- Han forklarede, at han blot skulle hente medicinen for en bekendt, men både ham og den bekendte var dog i apotekets system kendt for svindel med recepter, fortæller politiet.

Den 33-årige blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og for at udgive sig for at være læge.