Fængslet for 200 kilo kokain

To mænd fængslet i usædvanlig stor narkosag

Foto: Colourbox

I en stor international narkosag er to mænd blevet varetægtsfængslet for at ville indsmugle 200 kilo kokain til Danmark. Fængslingen er sket fredag i Retten i Randers, oplyser vicepolitiinspektør Claus Danø i Østjyllands Politi.

Sagen er blevet efterforsket i samarbejde med det amerikanske narkopoliti DEA, Drug Enforcement Agency, samt andre udenlandske myndigheder.

Hvilke andre lande, der har deltaget, ønsker Claus Danø ikke at oplyse.

Også Rigspolitiet har medvirket til at opklare sagen, som torsdag førte til, at de to mænd på henholdsvis 29 og 46 år blev anholdt i Østjylland.

Fremstillingen i grundlovsforhør fredag i Randers er sket bag lukkede døre. Fristen på fire uger har mændene dog besluttet ikke at kære til landsretten.

Se: Sigtet for våben og narko

Om mændene bor her, og om de er danske eller udenlandske statsborgere, er blandt de spørgsmål, som politiet ikke ønsker at besvare. Heller ikke detaljer om, hvorfra kokainen skulle være forsøgt indført, vil Claus Danø kaste lys over.

Den yngste mand i sagen er desuden sigtet for at ville indsmugle et kvart ton hash.

Dog røber vicepolitiinspektøren, at den nye sag ikke har sammenhæng med de store fund af kokain i banankasser tidligere på året hos Coop.

På Coops lager i Brøndby blev der fundet cirka 125 kilo, og på containerhavnen i Aarhus blev der fundet cirka 100 kilo.