Fængsel for at blande biodiesel i fiskeolie

FF Skagens tidligere direktør idømmes fængsel og millionbøde for at have blandet biodiesel i fiskeolie.

Fiskemel i bunker hos FF Skagen. Arkivfoto. Foto: Betina Garcia - Scanpix

Morten Broberg, der er tidligere direktør for fiskekoncernen FF Skagen, blev tirsdag ved Retten i Randers idømt tre års ubetinget fængsel.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Børsen har den 45-årige eksdirektør anket dommen på stedet. Han hævdede i retten, at han ikke var bekendt med forureningen.

 Den tidligere direktør er dømt for i perioden maj 2010 til juli 2013 at have produceret og solgt knap 172.500 ton forurenet fiskeolie til en værdi af godt 1,4 milliarder kroner.

Kunder i 21 lande har modtaget den forurenede fiskeolie.

Kunderne troede, at de købte ren fiskeolie, men der var iblandet knap 4500 ton biodiesel. Det gav FF Skagen en merfortjeneste på knap 6,8 millioner kroner.

Den tidligere direktør er desuden dømt for at forsøge at sælge endnu en portion forurenet fiskeolie iblandet knap 1500 ton biodiesel. Det ville have givet en yderligere fortjeneste på godt 2,2 millioner kroner.

Det nåede dog ikke at blive solgt, da Fødevarestyrelsen, på baggrund af et tip, blev opmærksomme på svindlen i sommeren 2013.

Randers-firmaet OS Trading blev idømt en bøde på 12 millioner kroner og vil få konfiskeret yderligere 12 millioner kroner.