Facebook-opslag fik stjålet traktor tilbage til sin ejermand

En efterlysning i et Facebook-opslag var årsagen til, at Morten fra Randers' stjålne traktor kunne komme hjem igen. Traktoren blev fundet på en mark

Mortens traktor er ikke helt lige så intakt som det her. Den mangler venstre dør og højre sidespejl, og det gjorde den nemmere at finde. Arkivfoto.

Da Morten Skifter Andersens traktor blev stjålet natten til onsdag, var hans kammerat Poul Christensen hurtig på tasterne og lavede et opslag om det på Facebook, hvor han blandt andet beskrev, hvordan traktoren kunne genkendes. 

- Af særlige kendetegn så mangler den venstre dør og højre sidespejl, skrev han i opslaget. 

Morten eller Poul fortryder næppe opslaget, for det var onsdag årsagen til, at traktoren blev fundet og atter kunne komme hjem til sin ejermand. 

Tyven var tilsyneladende gået i stå på sin vej, fordi traktoren var gået i stykker. Den blev spottet ude på en mark af en af dem, der havde set Facebook-opslaget, som efterfølgende tippede Morten om det i en besked. 

Læs også Landmanden Dennis var nær kørt i grøften: "Pas på, travle bilister"

Da den blev fundet på marken, var der ikke længere en chauffør på førersædet, og gerningsmanden er derfor stadig ukendt. 

Stjålet fra hal

Den ukendte tyv stjal traktoren fra Mortens hal, hvor døren er brudt op. 

- Nu vil jeg prøve at få bedre aflåsning derhjemme, selvom det er grotesk, at jeg skal til sådan noget, siger Morten Skifter Andersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Da Morten opdagede, at traktoren var væk, kunne han ikke anmelde det til politiet. Registreringsattesten lå nemlig i traktoren, og den skulle politiet bruge. 

Læs også 18-årig kørte traktor i grøften og måtte på skadestuen

- Jeg skal nok til at have taget en kopi af registreringsattesten, siger han. 

Mortens traktor er blevet stjålet flere gange, men det har hidtil ikke været muligt at bevise, hvem der står bag traktortyverierne. 

Tidligt onsdag aften arbejdede ejermanden på, at få traktoren sikkert tilbage til hallen, hvor den hører til.