Fabrikken i Randers: 3D-print, tartelet-festival og dronerace

Randers har fået et nyt kulturhus med uanede muligheder

Der bor knap 100.000 indbyggere i Randers Kommune, og en af områdets mest driftige igangsættere har nu skabt et kulturhus med mindst lige så mange muligheder.

Allerede nu er der planlagt en tarteletfestival.

quote Alle bakker op og deler ressourcer, viden, tid, kærlighed og er klar på at procedure en masse. Alt mellem himmel og jord er muligt – 3D-print, tarteletfestival eller dronerace.

Kasper Honoré

Det nye kulturhus ligger i en gamle industribygning tæt på togstationen, og her er der 1800 kvadratmeter at boltre sig på for iværksættere, kunstnere, musikere og alle mulige andre, som har en god idé.

- Vi har i mange år skelet til Aarhus, og synes, at de gjorde noget fedt med lignende tiltag. Nu har vi endelig givet ildsjæle mulighed for at rykke på det her, siger en af initiativtagerne til Fabrikken, Kasper Honoré, til TV2 ØSTJYLLAND.

En ægte randrusianer

Han er, hvad man nok godt kan betegne som en ægte randrusianer, der brænder for byen. Han er beæret over at have fået den fornemme opgave at få stedet til at køre og glad for den opbakning, han allerede er blevet mødt med.

På åbningsdagen torsdag blev der blandt andet malet en stor graffitiværk, og så var erhvervsfolk, kunstnere og en hel masse inviteret.  
På åbningsdagen torsdag blev der blandt andet malet en stor graffitiværk, og så var erhvervsfolk, kunstnere og en hel masse inviteret.  

- Alle bakker op og deler ressourcer, viden, tid, kærlighed og er klar på at procedure en masse. Alt mellem himmel og jord er muligt – 3D-print, tarteletfestival eller dronerace, fortæller Kasper Honoré.

Der er ifølge iværksætteren ingen rammer. En af de første store events på Fabrikken bliver så altså en festival med delikatessen tarteletter.

- Mad samler folk, og tarteletter er god mad. Det er et faktum, det ved alle. Så det er oplagt med et fedt arrangement, hvor vi kan dyrke den fælles passion for tarteletter, siger Kasper Honoré.

Adressen for Fabrikken er Industrivej 14.   

Fabrikken ligger på adressen Industrivej 14 nær Gudenåen.
Fabrikken ligger på adressen Industrivej 14 nær Gudenåen. Foto: Google Maps
IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_18e

Siv lever efter sin menstruationscyklus: - Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen