Europæisk nedtur for Randers FC

Kronjyderne får svært ved at gå videre i Europa League, efter at de lukkede hele tre mål ind mod middelmådigt schweizisk hold.

Torsdagens hjemmekamp i turneringens tredje kvalifikationsrunde mod Lausanne fra den næstbedste schweiziske liga endte med et unødvendigt kronjysk nederlag på 2-3.

Set med østjyske briller begyndte opgøret ellers godt. Allerede efter fem minutter dirigerede Yura Movsisyan et fint indlæg fra Alexander Fischer i nettet til 1-0. Samme Yura Movsisyan var senere i halvlegen tæt på at score sit andet mål, da han tæt foran mål sendte bolden forbi den ene stolpe.

I den modsatte endte formåede Lausanne kun at true Randers-keeper David Ousted med nogle halvforkølede spark fra distancen. Bedst som de fleste tilskuere sandsynligvis sad med en fornemmelse af, at Randers var tættere på 2-0 end schweizerne var på en udligning, gik det kort før pausen galt for kronjyderne.

Efter et boldtab midt på banen slap gæsternes Martin Steuble fri i højre side, hvorefter han sendte bolden i nettet i den fjerneste side af målet.

Ondt blev værre for Randers

Med det nye skud selvtillid kom gæsterne langt bedre med i kampen i 2. halvleg.

Randers-defensiven, der fungerede så fremragende i foråret, virkede usikkert, og efter godt et kvarter nedlagde unge Mads Fenger dumt Lausannes Carlo Silvio i det kriminelle felt. På det efterfølgende straffespark sendte samme Silvio bolden i mål til 2-1.

Den schweiziske scoring var ekstra bitter for Randers FC, der kort forinden havde fået et mål underkendt.

Dommeren havde i første omgang fløjtet for mål, efter at Mikkel Beckmann på et indlæg havde headet bolden over stregen. Den rumænske dommer, der i det hele taget gjorde en skidt figur, ændrede dog mening og fløjtede i stedet for frispark til gæsternes keeper.

Små 10 minutter før tid lykkedes det for Randers FC at svare igen - og denne gang blev scoringen accepteret. En velspillende Yura Movsisyan steg til vejrs på et indlæg fra Søren Berg, hvorefter den armenske angriber uden problemer pandede bolden i netmaskerne.

Kronjyderne virkede derefter uhyre opsatte på at score det mål, der kunne sikre sejren. Desværre betød det randrusianske stomløb mod gæsternes mål, at de blottede sig for meget i den modsatte ende.

Carlos Silvio overspurtede Randers' centerforsvar, hvorefter han sendte bolden over stregen i højre side af målet. Den schweiziske sejr på 3-2 betyder, at Randers FC sandsynligvis er tvunget til at vinde med mindst to overskydende mål, når de om en uge spiller returopgør i Lausanne.

Det er selvsagt en vanskelig opgave. Omvendt er schweizerne bestemt til at tale med, og kronjyderne har tidligere i år vist, at de mod alle odds er i stand til at overstige bjerge - selv af Alpe-størrelse.