Erhvervsliv presser på for udvidelse af motorvej

Regeringens udspil til en infrastrukturplan indebærer en udvidelse af E45 til Aarhus, men ikke helt til Randers. Søren Pape vil nu tage sagen med til Christiansborg.

- Det er helt afgørende for vores virksomhed.

Det er sådan fabriksejer Frank Laursen ser på en eventuel udvidelse af E45. Virksomheden Confac fra Randers producerer betonfacader, der primært skal leveres via E45, og de mister mange penge, når en lastbil holder stille på motorvejen.

Helt præcist koster det fabrikken 5000 kroner i timen, når en lastbil holder i kø på E45.

Derfor er virksomheden Confac heller ikke tilfredse med regeringens udspil til en infrastrukturplan. Den indebærer nemlig en udvidelse af E45 ved Aarhus, men ikke ved Randers.

- Det er vigtigt, at vi kan komme hurtigt igennem, og at der ikke er trængsel derude. Risikoen er, at vi ikke får ordren, fordi vi så er for dyre, siger Frank Laursen til TV2 ØSTJYLLAND.

Erhvervsliv presser på

I dag mødtes flere spidser fra erhvervslivet i Randers med Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen ved Confacs fabrik. Alle med hver deres perspektiv på, hvorfor udvidelsen til Randers er essentiel.

Det lokale erhvervslivs budskab til partiformanden var, at motorvejen skal udvides til tre spor i begge retninger rundt om Randers. En udvidelse, der vurderes at koste omkring tre milliarder kroner.

- I Randers ofrer vi knap 100 millioner kroner på en helt ny vej fra vores havn og ud til E45. Det nytter ikke, at det så sander til ude på E45, siger Daniel Madié, bestyrelsesformand for Randers Havn og konservativt byrådsmedlem i Randers. 

I Regeringens udspil til en infrastrukturplan var der da også ti milliarder kroner, der ikke var øremærket. Og Det Konservative Folkepartis partiformand er opmærksom på E45.

- I forvejen har vi jo været meget opmærksomme på, at E45 trænger til en udvidelse, og man skal aldrig gøre noget halvt, siger Formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen.

Søren Pape var i dag på besøg i Randers for at høre det lokale erhvervslivs mening om en eventuel udvidelse af E45.
Søren Pape var i dag på besøg i Randers for at høre det lokale erhvervslivs mening om en eventuel udvidelse af E45. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Tager den til Christiansborg

Efter dagens møde vil Søren Pape Poulsen tage udvidelsen med til forhandlingsbordet i Folketinget. Han vil dog ikke ud med, hvordan han går til forhandlingerne.

- Man skal aldrig afsløre sin strategi for forhandling til offentligheden, for så har man spillet sig alle kort af hånden, siger han.

Og alt imens der er forhandlinger på Christiansborg, bliver de lokale parter i sagen ved med at presse på.

- Vi har en plan med forskellige skridt, sådan at vi hele tiden holder sagen varm, siger Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune.

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

Dagens mest læste