Erhvervsklimaet er blevet bedre, men...

Roger Buch roser Randers Kommune for at have forbedret erhvervsklimaet

I Randers Kommune er det gennem de seneste år lykkes at forbedre erhvervsklimaet betydeligt, men det har desværre ikke kastet tilsvarende med job af sig, forklarer Roger Buch.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november midtvejsvalg i alle ti østjyske kommuner samt i Region Midtjylland. Onsdag er turen kommet til Randers Kommune.

I forbindelse med kommunalvalget i 2013 var særligt tre ting på dagsordenen hos politikerne i Randers.

De ville have flere arbejdspladser til kommunen, flere indbyggere, og så skulle erhvervsklimaet forbedres.

Kommunalforsker Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, fortæller, at Randers har taget et kæmpe skridt i den rigtige retning, når det gælder erhvervsklima.

- De har fået gjort rigtig meget ved erhvervsklimaet, og de var allerede begyndt før valget i 2013 med at arbejde med det, og det har de kørt fint videre. Man har gået fra at ligge helt nede blandt de ti dårligste kommuner i landet med hensyn til erhvervsklima til nu at ligge i den bedste tredjedel, så det er et voldsomt skridt fremad, men det har desværre ikke givet afkast i, at man klarer sig godt i forhold til arbejdspladser, siger Roger Buch og uddyber:

- Der ligger man på en 4.-5. plads i regionen, og det kan man ikke være tilfreds med som en stor by, der gerne vil konkurrere med de andre større byer.

Ifølge Roger Buch peger pilen for Randers Kommune opad for erhvervsklimaet, mens den for både arbejdspladser og indbyggere peger ned.

- Selvom man har et godt erhvervsklima, er det ikke sikkert, at det giver arbejdspladser, og i virkeligheden er det måske ikke så vigtigt, for det allervigtigste for en kommune er at have nogle skatteborgere, så det er sådan set det, man skal sætte mest fokus på for at få penge i kassen, siger Roger Buch.

Du kan se hele Roger Buchs analyse af Randers Kommune i videoen øverst på siden.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer