Energiselskab i Randers skal betale millionbeløb tilbage til kunder

Energiselskabet Verdo i Randers har gennem en årrække overfaktureret sine varmekunder for et trecifret millionbeløb.

Energiselskabet Verdo er blevet pålagt at tilbagebetale 235 millioner kroner til sine varmekunder. Det skriver erhvervsmediet finans.dk.

Mediet har fået adgang til en ikke-offentliggjort afgørelse fra Forsyningstilsynet.

Her fremgår det, at Verdo i Randers har overfaktureret 440 millioner kroner fra firmaets omkring 13.000 varmekunder i perioden 2000 til 2014. 

Det er sket selv om fjernvarmeselskaberne er underlagt et særligt princip, der gør, at de ikke må tjene flere penge, end hvad der er nødvendigt for at sikre varmeforsyning til borgerne.

Sektoren har ifølge finans.dk anvendt en bestemmelse, som energiminister Lars Christian Lilleholt (V) kalder et "hul i loven".

På den måde kan den påregne en særlig rente på varmeprisen. 

Verdo i Randers har overfaktureret 440 millioner kroner fra firmaets omkring 13.000 varmekunder i perioden 2000 til 2014.
Verdo i Randers har overfaktureret 440 millioner kroner fra firmaets omkring 13.000 varmekunder i perioden 2000 til 2014.

Men det kræver en tilladelse fra myndighederne. Frem til 2005 henvendte Verdo sig imidlertid ikke til Forsyningstilsynet, før kunderne var blevet opkrævet beløbet.

- Det er sjældent, at vi ser den type af sager gående så langt tilbage, hvor forrentningen har været opkrævet, uden at der har været tilladelse til det, siger Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet, til finans.dk. 

Ikke enig i tilsynets afgørelse

Afgørelsen fra Forsyningstilsynet er kun baseret på de første seks år, hvor overfaktureringen fandt sted. Derfor er firmaet endnu kun blevet pålagt at betale de 235 millioner kroner inklusive renter tilbage.

Energiselskabet er dog ikke enig i tilsynets afgørelse, og har derfor klaget over den. 

quote Det er sjældent, at vi ser den type af sager gående så langt tilbage.

Carsten Smidt, direktør, Forsyningstilsynet

- Vi mener selvfølgelig, at vi har gjort det rigtige, og hvis det ikke er tilfældet, så betaler vi de penge tilbage. Fred være med det, siger Verdos direktør, Kim Frimer, til erhvervsmediet.

Fra 2006 søgte Verdo tilsynet om tilladelse til at indregne renten i prisen på varmen. Den tilladelse fik firmaet aldrig, men fortsatte alligevel med at opkræve beløbet.

Tilsynet har ifølge finans.dk endnu ikke taget stilling til, om Verdo skal betale penge tilbage for den resterende periode efter 2006.

 

skrald i Rådhusparken

play EM-frustrationer gik ud over midtbyen: Flød med skrald og glasskår

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Dagens mest læste