Elvis-koncert ramt af dødsfald

Dirigent død før fødselsdagskoncert

Idemanden bag Graceland Randers, Henrik Knudsen (t.h.), i selskab med den nu afdøde Elvis-dirigent Joe Geurcio. Foto: Kasper Dahl Finderup

Om få dage danner Randers igen ramme om en Elvis-event af de helt store. Kongens 80-års fødselsdag fejres med en koncert arrangeret af Graceland Randers. Men festen bliver dog af en lidt anden karakter end oprindeligt planlagt.

En af de mange kunstnere til koncerten, Elvis' tidligere dirigent Joe Guercio, døde natten til søndag på et hospice i Nashville, USA.

- Det er jo rigtig tragisk, fordi han virkelig var en stor personlighed. Det er rigtig trist, når det ellers skulle handle om at fejre kongen, fortæller arrangør Henrik Knudsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Joe Guercio var aktiv som dirigent på flere af Elvis' store koncerter og var meget engageret i arbejdet med den danske udgave at Elvis' legendariske hus i Randers.

- Joe var en god ven af huset, og har været forbi her flere gange, så vi havde virkelig håbet på, at han ville komme tilbage til os endnu engang, fortæller Henrik Knudsen.

Allerede før Joe Guercio døde, var han klar over, at turen over Atlanten ville blive svær at gennemføre. Derfor ringede han i god tid til Henrik Knudsen med beskeden.

Se: Elvis' flyt til Randers?

- Jeg snakkede med Joe kort inden, at han blev rigtig syg, og selvom han godt vidste, at han nok ikke blev frisk nok til at komme af sted, sagde han til mig: "The show must go on". Selvom han ikke kunne være her, ville han virkelig gerne have, at vi fortsat lavede showet, fortæller Henrik Knudsen.

Joe Geurcios rolle i den store fødselsdagsfejring bestod i at dirigere blæsersektionen af koncerten samt komme med anekdoter fra sin tid med Kongen selv. Da Joe Guercio nu ikke længere er en mulighed, har Henrik Knudsen måtte finde andre alternativer.

- Vi har fået Elvis' tidligere tourproducer Charles Stone til at komme og fortælle nogle anekdoter i stedet for. Det bliver jo ikke de samme historier, men det er en god erstatning, fortæller Henrik Knudsen.

Arrangøren lover dog, at den musikalske del af fødselsdagskoncerten ikke bliver påvirket af de tragiske ændringer.