Elitechef efter voldsom tribunebrand: Ufattelig trist

Morten Arvidsson fra Kultur- og Fritidsafdelingen i Randers er meget trist efter nyheden om, at den store blå tribune i Tronholmparken er væk

Elitechefen Morten Arvidsson er ulykkelig, efter et den store blå tribune i Tronholmparken natten til søndag udbrændte. Foto: Christian Westphael / Arkiv

Da elitechefen i Randers Kommune søndag morgen fik overbragt nyheden om, at tribunen i den velbesøgte Tronholmparken ved havnen er udbrændt, var han først og fremmest rigtig trist. Tribunen har ifølge ham haft stor betydning for området og hele byen.

- Jeg er rigtig ked af at høre om branden. Tribunen gav en masse muligheder både i dagligdagen og for enkeltstående events. Der er lagt meget energi og hjerte i den, og flere foreninger brugte også tribunen som oplagringsrum. Det her er trist for dem og hele kommunen, siger Morten Arvidsson til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Frygt for påsat brand: Tribune ved sportspark i flammer

Han forklarer, at tribunen er bygget som et led i en større strategi for Tronholmparken.

- Vi har brugt den i forbindelse med ansøgningerne om at holde EM og VM i blandt andet beachhåndbold og beachvolley. Den har været vigtigt at have, så vi ikke skulle ud og leje en tribune hver gang, siger Morten Arvidsson.

I 2017 har Randers været vært for DM i beachvolley og en afdeling af danmarksmesterskaberne i beachhåndbold, ligesom Tronholmparken med den ny nedbrændte tribune har dannet rammen om flere andre mindre begivenheder.

Der er lagt meget energi og hjerte i den, og flere foreninger brugte også tribunen som oplagringsrum. Det her er trist for dem og hele kommunen.

Morten Arvidsson, elitechef

I dagligdagen bruges stedet og særligt tribunen ifølge elitechefen også som træningsredskab og opholdssted.

Efterforskes som påsat

- Det var vigtigt for os, at tribunen ikke bare kom til at stå som et tomt monument, så den har haft mange funktioner, forklarer Morten Arvidsson.

Tribunen brød i brand omkring kl. 3.20 i nat, hvor Beredskab og Sikkerhed blev kaldt til stedet og mødte op til 10 meter høje flammer.

Branden kunne ses fra det meste af Randers Centrum. Her er det et billede taget fra den anden side af havnebassinet ved Energikajen. Foto: Privat

- Da vi når frem, brænder tribunen voldsomt. Den er helt overtændt, og flammerne er 5-10 meter høje. Tribunen er helt udbrændt, siger indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed, Christian Nøddelund, til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi efterforsker branden som mulig påsat.

Hvad der skal ske ved Tronholmparken i forhold til en ny tribune tør elitechef Morten Arvidsson ikke spå om, men noget kunne tyde på, at den ikke bliver genopført sådan lige med det samme.

02:01

Se interview med Christian Nøddelund og video fra den udbrændte tribune her.

Luk video

- Som kommune skal vi formentlig selv finde pengene, og i et stramt budget kan det være svært. Jeg havde ikke lige regnet med, vi skulle bruge penge på en tribune, vi har bygget en gang, siger han og fortsætter:

- Det hele afhænger dog også af, om vi får en forsikringssum, der kan dække udgiften til en ny tribune. Ellers går der nok noget tid, inden den er der igen.

Tronholmparken

I Tronholmparken finder man følgende faciliteter: 
 
  • En rød gummiløbebane
  • Strandpark med mulighed for at spille forskellige sportsgrene i sandet
  • En basketkurv placeret i højden 3,05 m
  • Store græsarealer til boldspil
  • Fitnesspavilloner med billedinstruktioner
  • Parkourtræningsanlæg
  • Legeredskaber til børn
  • 12 krolfhuller
     
Kilde: Randers Kommune