Elever hjemsendte sig selv - nu erkender skolen stor fejl

Tradium i Randers valgte ikke at hjemsende en klasse, efter en elev blev testet positiv i en PCR-test i sidste onsdag. Det på trods af, at flere af klassens elever opfordrede til netop det.

Næsten en hel klasse af elever på IT-grundforløbet på Tradium i Randers udeblev tirsdag fra undervisning. Det gjorde de, fordi de føler sig utrygge for smittespredning.

- Man føler sig lidt til grin, når vi selv gør meget for at overholde retningslinjerne, og så gør skolen ikke noget, når det gælder, siger Daniel Lassen, elev på Tradium, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi sad i klasse med en, der var testet positiv i en PCR-test, og så var det bedst, at vi selv tog beslutningen og tog hjem, siger elev på Tradium Alexander Lorentzen.

Fire af eleverne i klassen var så frustrerede over skolens håndtering, at de skrev et brev til både medier og lokale politikere i håb om at blive taget seriøst.

- Jeg synes, det er imponerende, at vi skal helt derud, inden skolen tager os seriøst. Jeg synes ikke, at det burde være nødvendigt, siger Alexander Lorentzen.

Skolen erkender fejl

Tradiums beslutning om ikke at hjemsende klassen går imod Sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring håndtering af smitte på ungdom-, voksen-, og videregående uddannelser.

Der står i Sundhedsstyrelsens retningslinjer, at elever inden for et hold anses som nære kontakter, når der er en smittet elev på holdet.

Alligevel var det først da TV2 ØSTJYLLAND er gået ind i sagen tirsdag, knap en uge efter, at skolens erkender dens fejl.

- Jeg er rigtig ked af og berørt af, at eleverne har været udsat for en forkert beslutning. Her efterfølgende kan vi se, at vi skulle have sendt vores elever hjem, siger Lars Bagger Hansen, uddannelseschef på Tradium.

Lars Bagger Hansen beklager fejlen.
Lars Bagger Hansen beklager fejlen. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Han forklarer, at skolen har overset de opdaterede retningslinjerne for håndtering af coronasmitte.

Ændringen er kommet den 15. april i år. Skolen har dermed ikke ageret ud fra de retningslinjer, der var gældende.

- Vi beklager, det har vi ikke opdaget. Vi skal gøre vores yderste for, at der fremadrettet bliver fulgt så meget op på tingene så muligt, siger uddannelseschefen.

En officiel undskyldning

Skolen valgte derfor i dag, tirsdag den 18. maj, at afholde et møde for eleverne, hvor de undskyldte og meddelte, at de nu officielt hjemsender klassen.

- Jeg er faktisk rigtig glad for, at de tog konsekvensen, gik hjem og blev testet i går. For det viste sig jo at være den rigtige beslutning, siger Lars Bagger Hansen.

Eleverne håber nu på, at de fremover kan føle sig sikre på skolen.

- Jeg synes, det er godt, de tager ansvar og står ved deres egen fejl. Forhåbentlig gør de det bedre i fremtiden, siger Daniel Lassen.

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Dagens mest læste