Ekstra hjælp til skilsmissebørn

Nyt projekt skal hjælpe børn gennem skilsmisser

Når mor og far ikke længere skal være sammen, kan det være svært for børnene at vænne sig til den nye hverdag.

Randers Kommune er på den baggrund gået med i et nyt fireårigt projekt, som skal sætte fokus på skilsmissebørn.

Projektet sker i samarbejde med organisationen Center for Familieudvikling, som vil sikre, at børnene kommer godt videre efter skilsmissen og styrke indsatsen for børn, der lever med skilte forældre.

Omkring 350 skolebørn i alderen 8-16 år fordelt på 10 folkeskoler i Randers skal være med i projektet. Børnene skal deltage i samtaleforløb i mindre gripper, hvor de får mulighed for at dele tanker og erfaringer omkring deres forældres brud og en hverdag med to hjem.

- i har tidligere i Randers Kommune haft et projekt i Sundhedsplejen med grupper for skilsmissebørn. Derfor ved vi, at sådanne grupper kan være med til at hjælp børnene i den svære tid det er, når forældrene skal skilles eller er blevet skilt. Med det nye projekt kan vi hjælpe langt flere børn ude på skolerne, og samtidig med få uddannet skolens medarbejdere. Dermed får den enkelte skole opbygget de nødvendige kompetencer, så der bliver tale om en varig og fremtidssikret indsats, siger skolechef Torben Bugge fra Randers Kommune.

Indsatsen i Randers er en del af det landsdækkende projekt "Fra delebørn til hele børn", som bliver støttet af Egmont Fonden med 5,75 millioner kroner.

Udover Randers bliver projektet også sat i gang i Kolding og Egedal Kommuner.