Eks-borgmester vil i Folketinget

Venstre-politiker går efter plads på Christiansborg

Den tidligere borgmester i Nørhald Kommune Anders Buhl-Christensen (V) vil i Folketinget.

Nørhald Kommune er i dag en del af Randers Kommune, hvor Anders Buhl-Christensen i to valgperioder har været Venstres spidskandidat.

I foråret meddelte den kronjyske Venstre-politiker, at han stopper som sit partis spidskandidat i Randers. Nu ligger det fast, at han i stedet går efter en karriere på Christiansborg.

Har samlet stor erfaring

Anders Buhl-Christensen mener selv, at han som politiker og privatperson jeg har samlet en stor erfaring og viden, som han kan kan bruge i folketingsarbejdet, hvis han bliver valgt ind.

Derudover håber han, at han kan skabe modvægt til de mange unge univesitetsuddannede, der i disse år indtager Christiansborg.

- Det er dejligt med så mange unge. Omvendt synes jeg, at der i øjeblikket bliver vedtaget mange love af politikere, der ikke har beskæftiget sig praktisk med det, de lovgiver om, siger Anders Buhl-Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Opstilles i Randers Nord

Anders Buhl-Christensen har tidligere været landmand, men arbejder i dag som ejendomsmægler i Randers.

Den 24. september bliver det endelig afgjort, om han bliver opstillet i Randers Nord-kredsen for Venstre. Denne kreds tilhører i dag den unge aarhusianer Jonas Holm, der er stud. scient.pol.

Bliver Anders Buhl-Christensen opstillet ved næste folketingsvalg skal han kæmpe om de lokale Venstre-stemmer sammen med blandt andre tidligere Randers-borgmester Michael Aastrup Jensen.

Læs også: - Det er tid til en ny kandidat

Se også et interview med Anders Buhl-Christensen i Go' Aften Østjylland d. 10/4 2012