Egyptisk mand med to koner fængsles og udvises

36-årig egyptisk mand, der blev fundet skyldig i flerkoneri, skal i fængsel og derefter ud af landet i seks år

En 36-årig herboende egyptisk mand skal i fængsel i to måneder og udvises af landet i seks år. Det er straffen for bigami - at være gift med to koner samtidig.

Manden blev dømt ved Retten i Randers i januar i år, men ankede dommen til frifindelse. Anklagemyndigheden ankede omvendt dommen til skærpelse.

Vestre Landsret i Viborg havde mandag sat tid af til at behandle ankesagen. Men manden mødte ikke op, og han havde ikke på forhånd meldt afbud. Dermed betragtes ankesagen ifølge landsretten som afvist og byrettens dom som gældende.

Den egyptiske mand erkender ifølge Randers Amtsavis, at han var gift med begge kvinder. Men han brød ikke loven med vilje, har han forklaret.

Den 36-årige mand blev 4. oktober 2008 gift med en dansk kvinde på rådhuset i Randers. Han havde mødt hende, da hun var på ferie i Hurghada i Egypten, og han fulgte med hende hjem til Danmark. I april 2014 blev parret separeret, og manden havde ifølge avisen regnet med, at de dermed var skilt.

Men han havde forregnet sig. For en separation følges ikke automatisk af en skilsmisse. Statsforvaltningen skal først have en ny ansøgning. Så da manden i oktober 2015 blev gift i en moské i Egypten med en egyptisk kvinde, havde han formelt set to koner samtidig.

Og det må man ikke ifølge Straffelovens paragraf 208. Først i 2016 blev han formelt set skilt fra sin danske kone.

 

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Lige nu
Mette Frederiksen

liveblog COVID-19 LIVE: Konkret genåbningsplan ligger langt ude i fremtiden

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag